Hem / Mat & Dryck / Caféer / Söndagslunch på Grand Hotels Veranda

Söndagslunch på Grand Hotels Veranda

lunch - grand hotel stockholm

Stockholms elegantaste lunch äter man på Grand hotels Veranda. Efter renoveringen fullkomligt lyser restaurangen, med sina 20 ton marmor, 2 000 kristaller, sammetstyger och vita liljor får Verandan att likna ett palats. Huvuddelen av restaurangen blickar mot Slottet, men jag personligen föredrar att sitta och äta vid dem runda borden i angränsning till lobbyn. Här finner man samma känsla av storslagenhet som på hotell som The Plaza NY eller The Ritz i London.

 verandan - grand hotel stockholm

Den formella men ändå hemtrevliga atmosfären skapas av de olika formerna och storlekarna på borden och stolarna. Ett riktigt bra drag av Grands inredare.

ceasar sallad - grand hotel stockholm

Detta är Verandans variant på Ceasarsallad, den kallas för en Mr Hepburn, och är uppkallad efter en av deras stamgäster nämligen John Hepburn. Det finns även mer klassiska rätter att välja mellan så som biff Rydberg eller varför inte en Wallenbergare?

sorbet - grand hotel stockholm

Sorbet med hasselnötscrisp. I bakgrunden kan man även se gelehallon, ett av Grand hotells specialiteter, dem bjuder alla sina gäster på detta svenska godis och de internationella gästerna vet att de bara finns att finna på Grand (eller i Sverige för den delen).

varm persiko dessert - grand hotel stockholm

Och den varma klassikern pärontartlett med mandel, ingefära och gräddglass. Söta och heta smaker som mjukt bryts av med den hemgjorda vaniljglassen.

Ambassadör Caféer

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>