Hem / Kropp & Själ / HÄRINGE SLOTT ÖPPNAR HJÄRTAN

HÄRINGE SLOTT ÖPPNAR HJÄRTAN

En dag på slottet inspirerar. c/o Häringe Slotts själ andas 350 år tillbaka i tiden. Dekadent med en modern känsla präglat av den Photo Art som pryder slottets alla väggar. Rummen blir till ett genomgående ”galleri”. Atmosfären och energierna är välkomnade och inspirerande.  Här hänger fler av mina drömmars fotokonst av fantastiska artister.

Min förkärlek för vackra badkar och längtan om ett master bedroom med badkar placerat mitt i rummet, uppfylls av denna vistelse. Rummen har fått sin stjärnglans av olika storheter som bl a Greta Garbo, Josephine Baker och Michael Nobel.

Brita_von_Heidenstam_bathtub_wide

Slottets ägarinna Jenny Ljungberg har all anledning till att känna sig stolt. Tillsammans med hotellets designchef  Malin Hedblom står de bakom stilen. En röd tråd presenteras av starka färger, en mix av gammalt och nytt med en känsla av att det är okomplicerat att umgås här. Det erbjuds en avkopplande miljö för hela familjen. Ta med hunden eller husdjuret. Det finns fritt utrymme för både arbete och lek utifrån den egna agendan. Jag älskar helt enkelt denna livsfilosofi och historia som berättas här. En enkelhet med ett extravagant uttryck och goda mantran.

Röding - Häringe Slott

Slottet/Resturangen är passionerad anhängare till Slow Food rörelsen. Här bjöds på en magisk god Röding.

Jag kan varmt rekommendera att packa ihop hela familjen och ta er bort från staden. Umgås och fira en jul, nyår eller vad som önskas. Ni kan spendera helgerna i alá country style och känna er hemma precis som om det vore ens egna ägor och sommarboning.

Om inte övernattning passar ges en fantastisk möjlighet till en dags utflykt. Inta Afternoon Tea. Ta ett dopp i polen eller en Bellini i salongen. För egen del tog mitt besök mig tillbaka till Kreugers tid och bubblande fester. ”Glatt” är den känslan jag känner i väggarna.

Rosie_eating_Afternoon_tea

Titta in här för mer inspiration och möjligheter.

 

Häringe Slott satte igång kvitter i mitt hjärta och här nedan följer som lovat nu om vårt fjärde chakra – Hjärt Chakrat. Denna energi vibrerar på färgen grönt eller rosa som är den villkorslösa kärlekens vibration. Detta energicenter är beläget ovanför vårt bröstben.

Här reflekteras våra relationer, vänskapliga och romantiska. Vi attraherar det vi känner i våra hjärtan och kärleken till oss själva speglar det yttre.

Är vi balanserade i vårt hjärta känner vi gemenskap, vi har en förmåga att känna empati, vara generösa och vi ser det goda i andra istället för att fokusera på brister.

Är vårt hjärta vidöppet kan vi ha svårt att skilja på oss själva och andra. Vi känner då andras sorg, glädje men på ett sätt som kan skapa mer lidande då vi absorberar istället för att observera.

Vi stänger våra hjärtchakran när vi blir rädda. Förblir det stängt kommer vi stänga ute människor genom vårt beteende. Vi skapar en självuppfylld profetia och bli ensamma och avvisade genom den fasad vi sätter upp. Det blir ett kvitto på personens rädsla och behov av att skydda sig. Ett stängt hjärtchakra kan visa sig som avundsjuka, hysteri, depression och t.o.m. en vilja att förstöra för andra.

Överdriven materialism, misshandel, övergivenhet i barndomen eller missbruk kan orsaka ett stängt hjärta. Sorg och outtryckta känslor blockerar oss.

På ett fysiskt plan är detta chakra kopplat till hjärta, lungor, blodcirkulation, hudproblem och astma. Människor som har svårt att ta emot kan ofta ha fysiska problem kopplat till hjärtat, bröstet, armar och händer.

För att balansera våra hjärtan:

  • Kramas
  • Förlåt dig själv och andra.
  • Klä dig i grönt.
  • Ge och ta emot.
  • Var sann med dig själv 
  • Lev och låt andra leva.
  • Se romantiska feel good filmer eller lyssna på musik som får ditt hjärta att sjunga.
  • Titta till det du har att vara tacksam för.

källa om chakror se mer här branka.se

Affirmation:

”Jag är älskad. Jag älskar”

//

Önskar dig en fin dag!

För mer inspirerande Photo Art från slottet titta in på min blog här.

Instagram @byejdelund

With Love,

Ann-Sofie

 

Designer & Interior Stylist / Intuitive Energy Consultant

spiritualfashionista.net

Ann-Sofies är grundare till Spiritual Fashionista, ett sensuellt showroom för den moderna spirituella kvinnan. Ur hennes sensitivitet för energier och passion för det vackra är hennes personliga mission att skapa balans i allt hon gör. Det är essentiellt i hennes eget liv och idag hjälper hon andra att släppa rädslor och komma ikontakt med sin egen inre sanning att blomma inifrån och ut genom intuitive energy healing / guidance, styling och inredningsuppdrag.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>