Hem / Mat & Dryck / After Work / Bar Nombre

Bar Nombre

Egentligen var jag på väg någon helt annanstans, men när jag gick förbi fönstret till denna restaurang kunde jag inte motstå ljuset och värmen som lyste upp i vårt fortfarande mycket kalla vinterland.

Jag blir bemött av en ung servitör som hälsar mig välkommen och låter mig sitta ned i baren. En bar med höga hyllor och blandad sprit från hela världen. Invändigt av barbänken står mängder av olika flaskor huller om buller. Allting är otroligt charmigt och ger en känsla av hemma och trivsel. Inredningen är dominerad av svarta bord och röda väggar. En liten trappa upp till höger om baren finns ett Chef´s Table som självklart är i anslutning till det öppna köket. En trappa ned hittar man ett till serveringsrum i trivsam miljö.
Matsedeln verkar alldeles för god, men för kvällens drinkexpedition fick en klassisk charkbricka vara nog. En mycket god sådan med massor av härlig spansk delikatess. Drinksedeln var mycket söt och kändes väldigt enkel och opretentiös. Det märks tydligt att deras satsning ligger mycket i vin och öl.

Jag frågade efter den mest populära drinken på listan. Detta blev en kreation av passionsfrukt, smörkola, mörk rom, socker och citron. Denna skakad och serverad i ett högt glas på fot med några isbitar och en frisk zest av apelsin på toppen, Nombre Special. Härligt sommargul och med friska smaker förstår jag att det är en favorit. Nu var den gjord på passionfruktjos och en likör smaksatt med smörkola, men jag tror att om den fått en färsk och frisk passionsfrukt istället för jos och kanske en upphettad smörkola istället för likör kanske blivit ännu mer frisk och fräsch.

Klockan var fortfarande tidigt och enligt den unga servitören, Philippe Albiz, var detta lugnet före stormen innan deras fullbokade måndagskväll skulle börja. Även då jag satt för mig själv i baren var känslan av välkomnande stor och allting kändes så väldigt familjärt och mysigt. Jag kikade igenom drinklistan ytterligare en gång för att prova en drink till. Längst ned på drinksedelns ena sida hittade jag till min stora glädje sangria i tre olika varianter. En för vitt, en annan för rött och en tredje för rosé. Dessvärre gjordes dessa i sällskap till flera i större kannor och inte per glas. Men med lite extra blink fick jag en skönt höftad sangria i vinglas med härlig spansk brandy, kanel, citron, apelsin och självklart rött vin.

En mycket god sangria med mycket smak och sötma med härlig krydda och arom från den milda kanelen. Tillsammans med min spanska chark blev lyckan total. En fantastisk måndagskväll i ett vardagsrum med mycket liv och värme norr om Stureplan. Kanske inte en bar med så stort fokus på drinkar och cocktails. Men helt klart en bar med stor koll på öl, vin och god mat. Helt klart en bar att besöka själv som i goda vänners lag!

Albiz

Ambassadör Drinkar

Art of Spirits

Om det ska finnas en enda ambassadör för drinkar så är det Jackie. Efter mitt första möte med Jackie visste jag att denna passion bara måste få delas. Tjejen kan ju historien bakom varje sort! Hon har läst all litteratur som går att läsa i ämnet och har utvecklats från eldsprutande gycklare till kommande sprit-författare!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>