Hem / Livets goda / Asian Fusion på Nobu- Dubai

Asian Fusion på Nobu- Dubai

Jag har precis landat från en helt fantastisk vistelse i Dubai- Förenade Arabemiraten. Jag är långt ifrån ensam att resa hit. Stureplan reser ofta till antingen Miami eller Dubai under Sveriges kallaste period för att njuta av sol, bad, grymt uteliv och fantastisk mat! Det är inte första gången mina vingar tar mig till just Dubai. Varje gång Emiraten besöks så försöker jag ta mig till restaurang Nobu.

Matsalen på Nobu Dubai

– Nobuyuki ”Nobu” Matsuhisa föddes i Japan och började jobba som kock i tidig ålder. Flyttade till Peru där han fått mycket av hans inspiration ifrån. Maten är en blandning av Japan och Sydamerika. Asian fusion är konceptet och han har lyckats. Han flyttade sedan från Peru och till Alaska och sedan vidare runt i USA. Nu har han en massa restauranger runtom i världen.

Mr Nobuyuki Matsuhisa

Första gången mina ögon öppnades för Nobu var under en semester på ön Mykonos i Grekland för några år sedan. Inne på hotell Belvedere ligger Nobu som en liten oas och intresset blev ett faktum.

Lax-Nobu

Hummer sallad-Nobu

Yellowtail Sashimi Nobu

Nästa stopp blev Miami, där Nobu ligger inne på hotell Shore Club– tillhörande den super heta hotellkedjan Morgans hotel group. I Miami var förväntningarna för höga. Maten var excellent som alltid men servisen var stressad och tilldelning av bord blev inte som tänkt vilket gjorde att helhetskänslan blev extremt mycket sämre tyvärr.

Sushi-Nobu

Shrimp Tempura-Nobu

Sashimi-Nobu

Tacka vet jag Nobu i Dubai. Här ligger restaurangen ute på palmen, inne på Atlantis The Palm. Servicen är lika magisk som maten vilket gör att allt blir så mycket roligare då. Mitt sällskap njöt lika mycket som jag och rätterna bara kom in på löpande band. Ni får absolut inte missa Nobus signaturrätt ”Black Cod”, för om ni gör det så missar ni kanske världens godaste fiskrätt. Den här firren är tillagad med kärlek, och jag kan lova er att hela bordet mmmm:ar i kör när den här rätten ställs fram.

Black Cod-Nobu

Pilgrimsmussla-Nobu

 

Sea Bass-Nobu

Glass på Nobu

Ett vin som vi alla fattade tycke för var en- Chablis Premier Cru Montmains 2010. Den passade perfekt till alla rätter vi åt. Om ni skall åka till Dubai så måste ni boka bord här. En viktig sak man måste veta är att barn inte välkomna hit och att det är en minimum ålder på 21 år. Dresscode för män är långbyxor och klänning för kvinnor. Passa även på att njuta av en fördrink i baren innan ni sätter er till bords. ENJOY!

Nobu snacks i baren

Mitt middagssällskap på Nobu

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>