Hem / Mat & Dryck / After Work / Metropol Palais
Barchef Fredrik Wallin

Metropol Palais

Vackert uppdukade bord och klassisk inredning smyckar den nyöppnade Restaurangen Metropol- Palais belägen på Sveavägen. Denna härliga och fascinerande lokal som slog upp sina dörrar första gången redan 1927. Detta metropolpalats var tänkt att bli Vasastans egna nöjesfabrik där dess stora och pampiga salong målad och designad av välkända namn skulle berika Stockholms stad med storfilmer från hela världen.
Dörrarna för biografen slogs igen 1985 då dåvarande fastighetsägarna ville använda lokalen för sin egen verksamhet.
Men nu, för bara några dagar sedan öppnades den återigen för allmänheten. Nu i total renovering att brukas för restaurang och bar. Så vad kan vara ett bättre val än att ta sig dit och rapportera om den nyöppnade baren!
Igenom restaurangsalen bland de vackert uppdukade borden och upp för en trappa iklädd röd matta belyst med en stor vacker lampa möts man av tyg, soffor och vackra detaljer. En bar i tydlig fransk stil.

Barchef Fredrik Wallin

Barchef Fredrik Wallin

Mottagen av barchefen Fredrik Wallin blir vi nedsatta i en soffgrupp nära ett klassiskt piano och väggar av tavlor och tyger. Vi får en varsin bok där vi hittar alla deras drinkkreationer framtagna med kärlek för det flytande franska skafferiet. Första drinken att avnjuta blev L´artist. Denna blandad med gin, Dubonnet, grenadin, aromatiska kryddor, citron, flädertonic och absint. Drinken serveras som en longdrink med en förförande röd färg garnerad med vackra blommor. Doften av skön absint förför sinnet och förbereder gommen för en smakupplevelse av en bittersöt och uppfriskande lemonad. Denna drink faller de allra flesta i smaken. Men för den som lämnar lakritsen i godisskålen borde nog avstå då absinten påminner mycket om lakrits.

Andra drinken att testa fick bli Julep Aphrodisiaque. Denna drink gjord på cognac, färsk mynta, torr vermouth, persikokryddor och mandelsocker. Serverad i klassisk Julep-cup. Härlig färsk mynta och citron parfymerar drinken. Smaken är mild och söt. Kryddorna från persikan gifter sig fantastiskt med myntan och lämnar en uppfriskande cocktail med lätt mandelsötma i eftersmak.
Den tredje drinken att prova blev Quebec Cocktail. En kreation av rye whisky, Amer Picon, Maraschino och den fantastiska franska aperitifen Lillet Blanc. Denna drink serverad i rocksglas med en stor isbit och zesten från apelsin. Här hittar vi en för mig typisk rye cocktail. Perfekt balanserad och perfekt att avnjuta i alla stunder och alla dar i veckan.
Till drinkarna blev det en charkbricka med två våningar och delikatesser av skinka, fläsk, oliver och tusen andra mumsbitar. Förutom det en roquefortkräm med stavar av gurka, morot, selleri och paprika att äta osten med. Till detta skön musik med stor blandning där en och annan låt var hämtad från min tio-i-toppfilmlista Amelie från Montmartre.

Sista drinken att testa blev den självklara favoriten Sazerac. Denna gjord på cognac, absint och Peychauds bitter. Drinken serveras i ett frostat stort rocksglas med en zest av citron. Bredvid glaset serveras en söt liten frostad flaska med kork och etikett i läder. I flaskan hittar man drinken som blivit lagad några dagar i förväg för att låta smakerna få gifta sig med varandra för att ge den bästa balans och arom till drinken. Absinten gör sig tydlig i både doft och smak. Färgen är mörk, intensiv och förförisk. En Sazerac att vara stolt över!
Med en fantastisk service från barchef Wallin, alldeles för gott tilltugg, suveräna drinkar och sköna soffor att glömma tid och rum i för att njuta av en fantastisk utekväll i goda vänners lag gör denna nyöppning till ett självklart val att besöka, om och om igen! À Votre Santé!

Ambassadör Drinkar

Art of Spirits

Om det ska finnas en enda ambassadör för drinkar så är det Jackie. Efter mitt första möte med Jackie visste jag att denna passion bara måste få delas. Tjejen kan ju historien bakom varje sort! Hon har läst all litteratur som går att läsa i ämnet och har utvecklats från eldsprutande gycklare till kommande sprit-författare!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>