Hem / Livets goda / Laga räkpanna med Ecoviva

Laga räkpanna med Ecoviva

Eftersom att avocadon fortfarande är hård så tänkte jag laga- Räkpanna med chili, – och vilköksfrästa tomater och mascarpone. Jag är bra sugen på den rätten man skall ha avocado som tillbehör, men jag får gott vänta en dag eller två.. I dag känns det som att man har tagit flyget från Grekland till Italien- vilket ni själva kommer att se snart!

Ecoviva

Ingredienser till räkpanna

Till 4 personer behöver ni:

 • 1 msk olivolja
 • 2-4 tomater
 • 2/3 burk mascarpone
 • 1 dl vatten
 • 1 klyfta vitlök
 • 0,5 röd peppar
 • 0,5 tsk socker
 • ca 1 tsk citronsaft
 • 300 g skalade räkor

Tomat, chili och vitlök Ecoviva

Tillbehör:

 • pasta, spagetti
 • sallad+ morot som råkost

Pasta till räkpannan Ecoviva

Räkor i sås Ecoviva

Om man inte får tag på hårda tomater så får man istället blanchera (skålla) tomaterna snabbt i kokande vatten. Innan skall ni skära ett kryss i tomaterna så att det är lätt att ta bort skalet efter nedkylningen. Om ni har hårda tomater så går det ofta att skala med en vanlig potatisskalare. Det här är en rätt som går fort att laga. Jag är inte så jätte van vid så få ingredienser när jag lagar mat. När man däremot lagar italiensk mat så behöver man inte ha i så mycket för att det skall bli gott. Så länge man har bra råvaror att jobba med så kan det bara gå åt ett håll. Det sista tipset för den här rätten är att man inte skall lägga i räkorna förrän precis vid servering. Man vill inte ha sega räkor.. Detta var en rätt som hade perfekt styrka och balans. Jätte gott!

Skalad tomat Ecoviva

Kryssad tomat till blanchering

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Läs mer om

,

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>