Hem / Livets goda / Laga örtdoftande lammfärsbiffar med Ecoviva

Laga örtdoftande lammfärsbiffar med Ecoviva

Den här veckan skall jag skriva om något som jag har velat testa länge. Jag vet inte hur många olika matkassar det finns på marknaden, men efter lite undersökning så fastnade jag för denna. Lite hjälp på traven fick jag så klart när jag och stureplansguiden var på Acadermias mässa i Kista för ett par helger sedan. Där stod nämligen Ecoviva för all mat som serverades. Den ekologiska trenden börjar ta över marknaden och det kommer bara fler och fler alternativ hela tiden. Nu finns det även en ekologisk matkasse att få hemkörd till dörren. Som jag skrev om i mitt tidigare inlägg så är även bilfärden hem till dörren miljöanpassat. Till den mån det går..

Ecovivas meny v 9

I går ringde det på dörren och jag tog gladeligen emot det som kom. En efterlängtad matkasse kom till slut och jag packade omsorgsfullt upp alla råvaror. Avocadon var stenhård så jag la den i min fruktskål med mina äpplen på en gång, så jag får den mjuk till den uppkommande rätten senare i veckan. Det här är min första kasse, så det skall bli jätte spännande att testa just den här. Menyn består av fyra stycken rätter som kan fördelas ut hur som helst. Jag tänkte börja med Ecovivas- Örtdoftande lammfärsbiffar med fårostcrème & bakade rotsaker.

Ingredienser lamm-Ecoviva

För 4 personer behöver man:

 • 450-500 g lammfärs
 • 2 msk vatten
 • 2 vitlöksklyftor
 • 0,75 tsk salt
 • 2 krm peppar
 • 0,5 tsk rosmarin
 • 0,5 kruka timjan

Lammfärsbiff Ecoviva

Stekning av lammfärsbiff

Lammfärsbiff

Bakade rotsaker:

 • 1 kg potatis
 • 2-3 morötter
 • 2-3 rödbetor

Grönsaker

Grönsaker i ugn Ecoviva

Fårostcrème:

 • 1 paket fårost eller fetaost
 • 1 tsk honung
 • 1/3 burk mascarpone

Fetaostcrème Ecoviva

Till detta skall man servera cocktailtomater. Det är lite ovant att följa recept så här, för jag har alltid bara lagat mat ”på en höft”. Jag står inte med kryddmått när jag skall i med kryddorna, men annars följer jag receptet ganska precis. Det man skall tänka på är att man inte steker biffarna helt igenom. Det står i receptet att man skall steka ca 4 minuter på varje sida, och det kan stämma rätt så bra. Man vill komma åt den där rosa färgen i mitten. Den här rätten var precis i min smak. Lammet och tillbehören fick mig att längta tillbaka till Greklands varma kvällar. I morgon fortsätter jag med en annan spännande rätt.

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>