Hem / Livets goda / Laga mustig ratatouille med halloumi- ecoviva

Laga mustig ratatouille med halloumi- ecoviva

I dag var det dags för den sista rätten på menyn. Det jag skulle laga var en- Mustig ratatouille med stekt halloumi. Tyvärr så funkar det inte att hålla sig till enbart den vegetariska biten här hemma i min familj.

Man kan mer eller mindre servera vad man vill till, men jag valde att bryna upp några kycklingfiléer till dagens rätt. Jag valde även att kombinera detta med fullkorns couscous. Det blev en super god och nyttig rätt!!

Till 4 personer behöver man:

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk socker
  • 1 klyfta citron
  • 0,5 kruka timjan
  • salt & peppar (lite färsk chili)

Mustig ratatouille med stekt halloumi Ecoviva

aubergine zucchini vitlök lök chili

Ratatouille Ecoviva

Tillbehör:

  • Stekt halloumi och valfritt couscous, matvete, bulgur eller ris..

Den här rätten skall vara vegetarisk enligt recept!

Couscous & ratatouille Ecoviva

 

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>