Hem / Skönhet / Vad händer inom det skönhetsområde som ökar mest i världen?

Vad händer inom det skönhetsområde som ökar mest i världen?

Ok. Med knappt 3 veckor kvar till årets mässa är det faktiskt dags för lite reklam. I år behöver du inte åka till Paris, Monaco eller Dubai för att höra de de senaste inom modern skönhet. Du behöver inte vara läkare eller hudterapeut för att få lyssna på vad experterna har att säga. Vi på Acadermia har bjudit in de ledande inom hudvård till årets event på Kistamässan den 8-9 februari. Skönhetssverige kommer att vara där – kommer du? Du får en Beauty Bag värd 1200 kr om du förköper biljett online (gäller de första 1000 biljetterna).

Tävlingar, behandlingar, produkter och mys i champagnebaren
Acadermia är en heldagsupplevelse för dig som är intresserad av skönhet. Köp produkter med minst 30% rabatt, prova på behandlingar som t.ex. Hydrafacial, Vakummassage, NBE, Deep Skin, Festmakeup by Makeupacademy, Vitaminer rätt in i huden med FILORGA, brun utan sol m.m. Torr, oljig eller solskadad hy? En hudanalys berättar!  Utställarna bjuder på fina tävlingar med vinster värda över 75.000 kr under mässdagarna.

Glas Champagne Lowres

Aktiva ingredienser och vilka resultat man kan förvänta sig av moderna krämer
Ett av världens största hudvårdsmärken BABOR skickar sin chef för utveckling och forskning, Andrea Weber, för att tala. Börlind, naturlig, ekologisk och aktiv hudvård – också den från Tyskland – skickar även sin forsknings- och utvecklingschef. Direkt från internationella kongressen i Paris kommer Anna Tenstam Lundvall för att berätta för oss vad som är på gång när det gäller injektioner och fillers.

Still_HSR_Lifting_Set_2013_300dpi

Nyheter! Vitamincocktails och Hydrafacial
Inom hudföryngring och närmare bestämt injektioner/mesoterapi med vitaminer, har vi franska FILORGAs ”Vitamincocktail”. Sedan 70-talet har Dr Michel Tordjman och hans team arbetat med att ta fram den optimala sammansättningen av vitaminer, aminosyror, mineraler och antioxidanter. Behandlingen görs med en Mesoterapiteknik, antingen med injektioner eller dermaroller. Direkt från Kalifornien kommer Eric Ricard och visar upp Hydrafacial – en metod som rengör, peelar och slussar ner serum med vårdande anti-oxidanter i huden. Det är en ny och avancerad icke-invasiv teknik med en s.k. hydradermabrasion-utrustning.

Tredje generationens fillers – 8-punktstekniken
Världens största fillermärke Juvéderm presenterar en nyhet som de kallar 8-punktstekniken. De kommer att hålla workshops och utbildningar under hela helgen med internationella filler-experterna Dr Jonquille och Leg. Sjuksköterska Kim Novaa ifrån Danmark. Magnus Hober ifrån Improva pratar om risker och konsekvenser och hur man uppnår naturliga resultat med den nya generationens filler.

Paneldebatter med fokus på säkerhet och kvalitet – om plastikkirurgi och solskydd
Acadermia verkar för en säkrare skönhetsbransch och i år är två debatter planerade. Vad bör man tänka på om man funderar på plastikkirurgi? Hur undviker vi att PIP-skandalen sker igen? Hur kommer nya bröstimplantatregistret göra det säkrare för oss konsumenter? Vad kan jag som konsument kräva? Ledande plastikkirurger som Dr Charles Randquist, Victoriakliniken och Dr Birgit Stark, Plastikkirurggruppen m.fl. (se bilder nedan) diskuterar.

Birgit Stark svartvitDr_Randquist_photo_sv

Den andra debatten försöker reda ut begreppen kring solskydd. Vilket solskydd ska jag använda? Hur mycket? Inget alls? Några av europas främsta experter debatterar. Guylaine Le Loarer – Head of R&D Börlind, Christina Mattson, Fil Dr I Kemi & f.d. VD för Kemitekniska Förbundet m.fl.

Är det fult att vilja vara vacker?
En filosofisk fråga som vi ställer för att väcka lite tankar kring skönhetsideal och fördomar. På föreläsningen ”Kan estetisk plastikkirurgi ge ökad livskvalité? med Dr Charles Randquist ifrån Victoriakliniken, kommer man att få en annan vinkel på detta så hett omdebatterade område.

Glöm inte att du måste föranmäla dig till alla seminarier, gå in på acadermia.se för fullt program.

Välkommen!

Hälsar Catarina & May

_74A6478 låguppl

 

 

SG-ambassadörer Skönhet

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>