Hem / Livets goda / Mat som imponerar på Broms

Mat som imponerar på Broms

Som en gammal kock så måste jag verkligen berömma Broms kök. Detta är en bistro, där det lagas mycket fransk mat- så som moules, fransk råbiff och créme brûlee m.m.
Men det blandas också friskt med den svenska köttbullen, den grillade ostronet, fish taco och den nordafrikanska taginen med lammlägg.
Vid mitt första besök, så fastnade jag direkt för lammet och fick in en stor tagine framför mig. När servitrisen lyfte på lerkärlets lock så fick jag syn på en helt magisk rätt. Ett stort lammlägg som låg bredvid en hög med couscous i en gyllene gul färg. Där låg även en socca (kikärtsbröd) med en tomatsallad och feta ost. Granatäpple och torkade aprikoser hade fördelats snyggt över maten. Detta var faktiskt en av de godaste rätter jag smakat.. Då har jag även rest mycket i Nordafrika och andra arabiska länder.

Tangine med lamm och couscous Broms

Tallriks konst på Broms

Sist jag var här så åt jag lunch för första gången. Det finns är daglig lunch meny, där man kan välja mellan fyra varma rätter, fyra olika typer av sallader. Om man däremot inte är så hungrig så kan man även beställa in en lättare lunch. Just den här dagen så serverades antingen en Caprese eller Charkuterier med goda tillbehör.

Take away Broms

Bistro Broms

Jag tyckte att dagens rätt passade både mina smaklökar och min plånbok. För 115 :- fick jag in en fantastisk friterad kyckling med stekta nudlar och en tillhörande wasabikräm. Man får mycket mat för pengarna här och det gillar jag.

Dagens kyckling med nudlar Broms

Lunch meny Broms

Själva konceptet som krögaren Anna Bauer jobbar med är genialiskt tycker jag. Ett eget bageri som drivs av fransmannen Sebastien Boudet, som man även kan se på tv4 ibland. Ett frukostbord som serveras vardagar 07.00-10.00.
Det finns även ett stort utbud i deras egna delikatessdel med korv och sylt/marmelad och om man vill köpa hem färska blommor så finns det här också.

Eget bageri på Broms

Sylt och marmelad på Broms

Ost på Broms

Det enda som behövs filas på är servicen. På lunchen är det världsklass, och precis så som man förväntar sig på ett ställe som detta. Däremot har jag haft otur på kvällen. I detta fall så är det maten och inget annat som lockar hit mig- vilket säger rätt mycket om köket. Gå hit och testa ni också vetja!

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>