Hem / Hemmet / Formex 2014

Formex 2014

Efter ett besök på årets första Formex, som just nu pågår i Älvsjö, går man lätt vimmelkantig ut genom snurrdörrarna. Fylld av dessa olika trendstilar vi kommer att möta i vår. Årets tema ”Day Dream”, skapat av duktiga designern Jan Rundgren, låter oss dock ana vad huvudtrenden väntas bli i vår – pastellig. Dammiga färger, skrynklat linne, vintagemöbler som inte stoppas om, utan får vara luggslitna i kontrast till något nytt. Lite nonchalant tejpar vi upp akvareller eller teckningar på väggen och sätter i några enstaka blommor i glasvaser på glasbord eller marmorbord (it-borden för året) för att dekorera våra hem. Metaller når under 2014 sin topp där mässing och koppar toppar.

pasteller Kähler

Formex 2014. Pastelligt , här nyheter hos danska Kähler. Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

Vita väggar börjar så smått ersättas av naturtoner. Och naturen är just den stora inspirationskällan för 2014 när det gäller inredning.

formex trender

Formex trend zone 2014. Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

Vad kommer vi då att få se mest av i butik? Förutom pastellfärgerna kommer den marina looken i form av Ikat-mönster och sammet på textilier, men framförallt kommer vi att få se alla olika nyanser av grått fullkomligen explodera  i butik. I alla fall om man ska tro Formex 2014.

stureplansguiden gråa nyanser

Formex 2014. Grått och gärna något printat. Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>