Hem / Mat & Dryck / After Work / After work 2014

After work 2014

Underbara 2014. Vi kastar oss glatt upp ur sängen när klockan ringer på morgonen, slår oss på bröstet av lycka för att vi får gå till jobbet, och nynnar på Pharell’s ”Happy” hela vägen dit. Eller?

Nja, snarare krälar vi ur sängen efter att ha snoozat alldeles för länge och avstyr zombiemode genom kopiösa mängder kaffe. Vi längtar hem till soffan redan vid lunch, förvånade över att vi tidigare orkat med sådant här över huvud taget. Matkoma för en månad framåt och semesterångest regerar, men så är det varje år, och tar vi oss bara igenom det har vi ett fantastiskt år framför oss.

Att faktiskt sätta på Pharrells ”Happy” är ett steg i rätt riktning. Ett annat är att aktivera sitt sociala liv och möta upp vänner, jobbarkompisar eller de allra bästa kunderna för en energi-injektion och kickstart. Det gör vi på Riche. De flesta av er läsare har säkert redan besökt Riche och ytterligare utsvävningar om stället är kanske onödiga, men vissa saker skadar inte att upprepas.

Riche

Riche

Riche, möteslunchernas Mecka, fylls runt femsnåret med after work entusiaster och här finns två typer av publik under samma tak. I stora baren hittar vi kostymkillar och karriärtjejer som väljer dryck efter smak och tycke. Öl, vin, drinkar eller bubbel, på Riche diskriminerar man inte. Stämningen är hög i den sparsamt inredda lokalen och från baren har man god utsikt över matsalen, där det inte allt för sällan sitter någon kändis och dinerar. Anders Timell som är källarmästare svischar förbi och skakar händer, garvar och bidrar till atmosfären. Det blir gärna lite trångt längs den avlånga baren vilket inbjuder till kroppskontakt och garv, vilket fungerar utmärkt som konversationsstartare. Många allianser har knutits runt Riche’s Stora bar.

Riche1media

Stora baren

I lilla baren är det de musikintresserade som hänger. Inte så sällan iförda lite skägg och stickad mössa, på plats för den artist eller dj som spelar för kvällen. Och för drinkarna såklart. Här varvar man internationellt kända artister och obskyra uppstickare med olika dj’s, och även klubb lite senare på kvällen. Man kan gå som man vill mellan de två barerna, som dock båda har egna ingångar. Vid lilla barens ingång finns en myshörna med plats för matgäster, och vill man inte alls nätverka, kicka igång något eller vara det minsta social så kan man ju ta med sig kärleken på ett glas och sitta här och smida planer inför det kommande året.

Riche3media

Myshörna

Mig hittar ni i Stora baren, om jag inte har gått en sväng till lilla. I så fall kommer jag snart tillbaka. Innan jag åter går en sväng till lilla. Omväxling förnöjer.

Vi ses på Riche

 

Var: Birger Jarlsgatan 4
Varför: Stället är över hundra år gammalt och håller än. En livlig klassiker!
När: Tidigt eller sent spelar mindre roll, men mingelsugen bör du definitivt vara.
Att tänka på: Tiden rinner lätt iväg, glöm inte att äta.

 

Lade finans på hyllan efter 10 år för att plugga marknadsföring och psykologi i L.A. Nu hemma igen!

Läs mer om

, , ,

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>