Hem / Hemmet / Så här inspirerades vi att köpa bostad 2013

Så här inspirerades vi att köpa bostad 2013

Aldrig förr har det stylats och pimpats så mycket inför försäljning av bostäder som nu. Runt Stureplan säljs många av de dyraste lägenheterna och just därför satsas det extra mycket på att få bostäderna att se så attraktiva ut som möjligt för den köpstarka målgruppen. Vad kommer vi att minnas från inredningsåret 2013 baserat på dessa lägenheter? Låt oss ta ett svep från några av de mest omtalade bostäderna när 2013 snart ska summeras.

En av de mest påkostade renoveringarna stod Oscar Properties för som skapade 21 lyxlägenheter på Karlavägen 76 där vissa lägenheter till och med fick egen mathiss direkt in i bostaden från den hajpade restaurangen/delin Broms som flyttat in på bottenvåningen. Inredningsstilen satte ribban för resten av byggprojekten på Östermalm under året där grått, marmor, olika metaller och designklassiker återfunnits på nästintill samtliga.

kök oscar properties karlavägen 76

Foto: Karlavägen 76, Oscar Properties.

kök biografen grått oscarproperties

Grått kök med blandning av nytt och gammalt. Foto: Biografen, Oscar Properties.

Ljust och fräscht-trenden har övergått till grått, beige, natur och något gammalt där någon sak gärna får vara vintage eller antik.

sovrum nybrogatan 57 esny gästrum

Något nytt, något gammalt och något trendigt. Foto: ESNY, Nybrogatan 57.

Inspirationen från hotellvärlden återfinns i framförallt entréer som ska upplevas som ombonade och välkomnande. Att erbjuda conciergeservice är ett relativt okänt begrepp i Sverige till skillnad från exempelvis USA där det länge funnits i exklusivare flerfamiljshus. Men nu ser vi det dyka upp, både i gallerior som MOOD och flerfamiljshus.

Karlavagen 76 entree

Entré till Karlavägen 76. Ombonat och hemtrevligt. Foto: Karlavägen 76, Oscar Properties.

Gemensamhetsutrymmen ska gärna finnas exempelvis en gemensam takterrass, ett gym eller som här, en relaxdel på taket…

penthouse ture8 wallenstam.se

Foto: Wallenstam. Projektet ture8 på Grev Turegatan.

Trenden att anlita en känd inredare håller i sig och senast blev Pella Hedeby omtalad för sin stajling av en bostad i Östermalms nya stadsdel Norra Djurgårdsstaden. Bilderna spreds för vinden bland många besökare och inredningsbloggare som snabbt ville veta eller berätta var man bland annat kunde handla de trendiga detaljerna som visats i bostaden. Och just detaljerna har varit viktiga under året. Det ska vara ”rätt” krukväxt eller märke på doftljuset för att skapa känslan av lyx.

vardagsrum laduviken jm norra djurgårdsstaden

Styling Pella Hedeby. Foto: Laduviken, JM.

laduviken jm pella hedeby

Detaljer. Styling Pella Hedeby. Foto: Laduviken, JM.

detaljer jarntorget.se folkhem norra djurgardsstaden

Detaljer i ett annat vardagsrummet. Foto: Folkhem, jarntorget.se.

Vad ser vi i kristallkulan inför 2014? Materialvalen fortsätter vara ganska grå, beige, grafiska och naturen tar allt större plats i våra liv. Mera naturmaterial, läder, djurfällar och mera växter. Och kanske tänker vi alltmer hållbarhet på lång sikt och frågar något oftare var sakerna är tillverkade och av vad.

 

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>