Hem / Skönhet / AntiAging-Kost – vad är det?

AntiAging-Kost – vad är det?

Finns det något sådant egentligen? Nja, egentligen handlar det bara om sund mat men den råkar hålla oss yngre, friskare och SNYGGARE!! Rätt kost påverkar huden i stor utsträckning – det finns vissa läkare som hävdar att vi påverkar vår hud till 80% inifrån. Bara 20% skulle då hänföras till krämer och yttre behandlingar!

Socker är en skönhetsbov. Sockret leder till ständiga, osynliga inflammationer som kroppen hela tiden måste bekämpa. För mycket socker och snabba kolhydrater gör att hudens stödje­vävnad, kollagenet, bryts ner snabbar, vilket gör att huden blir förslappad och ser rynkig ut i förtid. Processen kallas glykolisering, och kan bidra till en rad olika sjukdomar. Mängden kollagen börjar att avta redan vid 25 års ålder….men vi kan påverka vårt kollagen genom att inte äta för sockerrik kost och idag finns även kosttillskott som riktar in sig på att bygga upp kollagenet igen, som t ex Colladeen och Collacen.

Vill du vinna en Colladeen-kur?

Maila till may@acadermia.se med info om dina hudvårdsrutiner och kosttillskott idag samt en motivering till varför du just ska vinna.

Acadermias enkla tips på hur du äter dig yngre

 • Rätt fetter: oliv- raps- linfröolja, avokado, fet fisk
 • Skippa sockret. (använd Stevia, Sukrin eller annat naturligt sött om du måste. Sukrin har t ex 0 kalorier, 0 i GI, skadar inte tänderna, 100% naturligt och är antioxidanter i sig)
 • Anti-oxidantrik kost med mycket bär (havtorn, blåbär, acai, goji och andra superbär), mörk choklad minst 70% och färgglada grönsaker (mörkt gröna, röda, gula). En juicer är ett bra sätt att få i sig mycket grönsaker på en och samma gång. Det enda negativa här är att man inte får i sig fibrerna. Det är ju klart alltid bäst att äta grönsakerna som de är, råa och nyttiga.
 • Drick 2 glas vatten innan frukost – gärna med citron i – då blir du mer basisk. Drick grönt te och Fitness Coffee som faktiskt smakar som riktigt kaffe och är gott. Det innehåller 3 ggr så mycket anti-oxidanter som grönt te!
 • Ekologiskt odlat mat har oftast ett högre näringsinnehåll och du slipper kemikalier – se till att få in detta i vardagen med t ex Ecoviva matkasse eller liknande
 • Det är bra att äta kosttillskott med omega 3 (gärna vegetabiliskt), zink, kalk, D-vitamin (extra mycket nu på vintern). Var noga med att du köper seriösa varumärken här med bra innehåll. Gör noga efterforskning innan du köper dina vitaminer och köp seriösa märken.

Acadermias bok-tips på AntiAging-kost

Det finns många böcker på ämnet hälsosam mat men inte så många som fokuserar på hud och skönhet genom hälsa. En bra bok är Helena Nybloms ”Vägen till en friskare hud”. Acadermias egna favoritguru – Thorbjörg Hafsteinsdottir –  trebarnsmamma, sjuksköterska, näringsexpert och internationell erkänd som en av namnen inom AntiAging, kommer nu med uppföljaren till ”10 år yngre på 10 veckor”. Den nya boken heter ”Den ultimata AntiAging-guiden: Vacker hud med naturlig glöd”. Vi hoppas den snart kommer på svenska! Träffa Thorbjörg på Acadermia 8-9 februari på Kistamässan och lyssna till hennes föredrag.

Thorbjîrg - IMG_4116 kopia

Islänningen och New York/Köpenhamns-bon Thorbjörg Hafsteinsdottir

Thorbjörgs bästa AntiAging-drink

 • En stor påse färsk spenat
 • 4-5 Stjälkar selleri
 • En gurka
 • En lime
 • Ett äpple
 • Ett rejält knippe persilja

Kör allt i en juicer och låt den kallna för smakens skull. Receptet ger 500 ml. Drick 400 ml varje dag i en månad för att få en rejäl anti ageing-boost. Dina hudceller och din kropp kommer att vakna till liv.

Ingredienserna i drinken optimerar dina hudceller och ger dig en kraftigare och starkare hud med mera glöd, samtidigt som du får hälsoeffekten. Drinken är grön för att de gröna grönsakerna innehåller mest klorofyll som håller våra celler vitala. De är också packade med näringsämnen och vitaminer; bland annat folsyra, kalcium, A- och C-vitamin. Desto grönare desto bättre!

Juice - IMG_5881 kopia

 

 

 

SG-ambassadörer Skönhet

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>