Hem / Mat & Dryck / After Work / After work och fotokonst

After work och fotokonst

Det snöar och regnar om vart annat, och häromdagen till och med haglade det. Jag får väl erkänna att min uppmaning om att inte gå i ide har funkat sådär, även för mig. Jag har varit fantastiskt nöjd med att kliva i min kycklinggula Onepiece och knapra pepparkakor hemma i soffan med några ljus tända sådär vintermysigt vissa kvällar. Så jag förstår er, hemmamysare med era raggsockor och idol-finaler. Men ska ni unna er ett glas vin eller en härlig drink i mellandagarna, gör det på after work den 27e dec på Buco Nero.

FBN1
Det är nämligen sista chansen att ta del av Ivan da Silvas fotoutställning Fabbrica Naturale som hänger på restaurangens väggar, och den är väl värd att se. Utställningen är baserad på motiv från en övergiven fabrik utanför Rom, där naturen gjort sitt återtåg och skapat en gripande blandning av grönt och övergiven industri. Bilderna är på något sätt sorgsna och hoppfulla på samma gång, och för mig representerar de både död och pånyttfödelse. Men de betyder olika saker för varje betraktare, och därför har Ivan valt att inte döpa de individuella verken, utan det är betraktaren som får bestämma vad de betyder.

Det var egentligen en slump att han sprang på den fantastiska omgivningen.
– Vi såg fabriken från motorvägen och tänkte att det var värt att stanna och kanske ta några bilder, säger Ivan. När vi kom in gick vi från byggnad till byggnad med ett större ”wow” för varje steg. Jag kände direkt att det här var helt rätt, det var som en gåva, säger han.

FBN4

Jag och Ivan da Silva

För er som missade det så var det vernissage och auktion för verken den 27e nov, då Peder Lamm auktionerade ut 4 av Ivans verk till förmån för Barncancerfonden. Att bidra till att bekämpa cancer och framförallt barncancer är något som Ivan brinner för, så det var en självklarhet att intäkterna från auktionen skulle gå till det.

FBN Peder Lamm

Peder Lamm auktionerade ut några av da Silvas verk.

Det här var Ivans andra vernissage, och framåt vill han ta utställningen vidare ut i världen.
-Att ställa ut i Milano, London och sen kanske New York och Paris vore fantastiskt. Sen har jag såklart flera idéer till nya utställningar, ler han.

Så, kom till Buco Nero den 27e dec på en mellandags-after work, och prata med Ivan som kommer vara på plats. Alla verken som hänger där är till salu, så du kanske får med dig något vackert hem att starta det nya året med!

Vi ses på Buco Nero.

Var: Roslagsgatan 4
Vad: Fotoutställningen Fabbrica Naturale av Ivan da Silva
Varför: För de fantastiska tavlorna är en utmärkt möjlighet att mingla med något vettigt att prata om.
När: Den 27 december, 18.00

 

Lade finans på hyllan efter 10 år för att plugga marknadsföring och psykologi i L.A. Nu hemma igen!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>