Hem / Shopping / Stil / Kostymbyxans passform

Kostymbyxans passform

Egentligen så är byxans passform en smaksak men jag får ofta höra att man inte använder kostymbyxor för att det känns för formellt, vi väljer slim/skinny-fit jeans istället. Till jeansen kör vi sedan vit skjorta en kavaj och en näsduk, snyggt men extremt smaklöst om du frågor mig. Jag har nämligen själv varit där. Efter många om och men lämnade jag in mina bäst- ”fitted” jeans jag har hos skräddaren tillsammans med alla mina kostymbyxor och sa ”kopiera jeansen”.
passform
Så fort du har lite bättre passform så känns kostymbyxorna som dina favoritjeans och du kan använda kostymbyxan till skjorta, pullover, polotröja etcetera. Precis det du har till dina jeans.

byxa
Kostymbyxa från H&M

Välsittande kostymbyxor i ett lite grövre tyg är att rekommendera då det även är lite kallare nu i vinter. När det gäller längden så tycker jag att man skall visa hela skon, har du ett fint pressveck på byxorna så får det fina strecket inte vikas utan de skall ligga rakt längst benen. Fotvidd på ca. 17 cm är vad jag använder men har man lite bredare vader kan man använda 18 cm, då får du perfekt passform nedtill.

Namn433ös
Ovan ser ni hur rakt pressvecket är utan att det viker sig, snyggt. Byxa från Morris.
Du kan även sy in dina chinos, manchesterbyxor osv, till den fotvidd du föredrar och då märker du att det funkar lika bra som jeans och ser snyggare ut.

Några byxor som du bör ha i garderoben. Chinos, kostymbyxor och uddabyxor.

4
Från vänster, Boomerang Oscar JacobsonMorris Tiger of Sweden

Och till sist en riktigt snygg outfit där en välsittande flanellbyxa får dig att se ut som Steve Mcqueen:

outift
Rock – Gloverall, Polo – Oscar Jacobson, Byxa – J.Lindeberg, Klocka – Shinola, Handskar och plånbok – Bottega  VenetaSkor – Hugo Boss

Touché!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>