Hem / Mat & Dryck / After Work / Dekadens och cocktails.

Dekadens och cocktails.

I Sturegallerian ligger Stureplans nya härliga cocktailbar Esque. Ingen missade väl Grand Escaliers uteservering Jardin i sommar, och nu axlar deras coctailklubb alla de som tidigare trängdes utomhus. Något de gör med bravur. Inte minst för att deras inredning är varmt välkomnande och sådär härligt dekadent att man inte kan låta bli att känna sig lite extra lyxig medan man sippar på deras fantastiska drinkar. Taket är täckt av cirklar i guld med spännande belysning och möblerna är en härlig blandning av både form, färg och stil som flyter samman till en oväntat lyckad helhet. Röda sammetsstolar vid baren, olika toner av grålila sammetssoffor och mellanbruna skinnsoffor för de lite större sällskapen. Allt toppat med en uppsjö av fotogenlampor i olika format och blomsterarrangemang i fönstren, som smälter in utan att ta för mycket uppmärksamhet.

bild1

bild3

Inte helt förvånande är mixerbordet placerat i en flygel som man dessutom kan sitta och ta en drink runt, och längst in i lokalen finns en liten brasa. Falsk visserligen, men känslan är densamma. Och vi får inte glömma deras fantastiska drinkvagn! Den ska ni absolut be dem köra fram.

Stämningen är avslappnad, musiken upbeat och man har den volym som DJ:n känner för. På välbesökta after work dagar som onsdag-torsdag-fredag innebär det rätt högt redan från början. Här slösas ingen tid, folk ska komma i stämning inför resten av kvällen och det gör man verkligen. Speciellt efter en fantastiskt äppelmojito eller två. Jardin’s stora bar ute är fortfarande öppen så där kan rökarna med gott samvete ta sig ett par bloss medan de beställer nästa drink och spanar in genom fönstren på Esque och dess gäster.

Esque är välbesökt och man träffar alltid någon man känner. Skulle man inte göra det så träffar man garanterat någon att lära känna. Det är blandad publik med allt från kreativa snillen och DJ’s med mössorna på sned till kostymerna som varvar ner efter en hård dag på jobbet. Det finns helt enkelt något för alla.

 

Om ni är sådana som gärna smiter ut en sväng även på lördagar kan jag rekommendera er att komma till Esque på lördag, den 16:e november. Om du är tjej det vill säga. Då har nämligen Pauline PauPau Högberg och Anna Korsgren bestämt att det ska vara tjejdrink. PauPau och Anna är DJ’s i Stockholms klubbliv och har spelat på en salig blandning ställen som F12, Spy Bar, Berns, Bernies. De är på något sätt sköna feminister utan att behöva prata om jämlika lön och allt det där andra bra som alla pratar om. De funderar mer på det faktum att tjejer inte är så bra på att nätverka med varandra. Att vi tittar snett på varandra och istället för att se upp till en tjej som förebild så ser man bara hur långt man måste sträva för att själv komma dit.  Så därför har de dragit ihop ett helt opretentiöst tjejmingel med sköna tjejer som bara kommer och hänger med varandra. Och dricker bubbel, såklart! Bakom finns ingen stor tanke eller något mål förutom att komma som man är och ha kul. PauPau drar lite härliga liknelser om hur champange på ett sätt har med kvinnors frigörelse att göra om man tittar historiskt, och Anna skickar glatt över lite svartvita bilder på kvinnor som häver ur flaskor. PauPau har rätt, det ser frigörande ut.

Anna och PauPau träffades via en bekant, som för övrigt tog fel på dem för att de var så lika, och när de väl träffades så klickade de direkt trots att de har väldigt olika bakgrund. Pauline var som 16-åring med i Fame Factory, spelade in en singel men bestämde sig för att satsa på skolan. Hon var säljare i Sätra innan hon begav sig in i Stortstockholms nattliv. Anna å andra sidan har alltid haft kärleken till klubbgolvet, men hamnade trots att hon ville bli något kreativt, på handels. Efter det tog hon sig i kragen och började i PR-branschen där hon arbetade på ett skivbolag, och har medverkat i en web tv-produktion vid sidan av DJ:andet. Båda håller på med musik på ett eller annat sätt, och gärna med varandra.

anna och pauline

 

Kom till Esque. Kom alla dagar i veckan, och vill du träffa Anna och Pauline kom på lördag. Det drar igång 21.00, och var inte blyg. Kom fram och hälsa.

Vi ses på Esque.

Vad: Aningen skruvad cocktailbar med en härlig drinklista
Var: Sturegallerian / Humlegårdsgatan 17
När: Öppet alla kvällar utom söndagar då det stänger 17.00
Varför: Miljön, drinkarna och servicen är fantastisk, så frågan är snarare varför inte.
Websida: grandescalier.se/esque/

 

 

 

Lade finans på hyllan efter 10 år för att plugga marknadsföring och psykologi i L.A. Nu hemma igen!

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>