Hem / Livets goda / Daphne`s

Daphne`s

Daphnes entré

Det har blivit dags för mitt andra inlägg här på Stureplansguiden, och då vill jag verkligen rekommendera den här lilla kvarterskrogen. Daphnes tillhör en av mina favoriter på Östermalm. Vill man komma bort från det hektiska Stureplan, så skall man ta sig hit. Daphne`s är en otrolig mysig och stämningsfull kvarterskrog som ligger på Artillerigatan uppe vid Karlavägen. Här möts man alltid av trevlig personal, och maten är alltid lika välsmakande. Menyn och inredningen har en touche av olika delar av Europa. De vita linnedukarna ger ett stiligt intryck till de tegelbruksblottade väggarna. Man får även en känsla av att tiden har dragits tillbaka till början av 1900- talets Amerika.

Baren på Daphnes

Min favoriträtt är nog hälleflundran med skaldjursrisotto. Kostar runt 300-lappen, men det är den värd. Om man däremot inte tycker om fisk, så tycker jag att man skall beställa in Daphne`s wienerschnitzel. Den serveras med alla klassiska tillbehör- inlagd gurka, stekt potatis, gröna ärtor, rödvinsås och citron. Hur gott som helst! Riktigt bra urval av viner för dem som är sugna på ett glas vitt eller rött till maten. Deras vita Pinot Gris är utsökt, och passar både till fisk och schnitzeln. Vill man bara ta ett glas eller två i baren, så passar detta helt perfekt innan man tar sig ned till Stureplans vattenhål. När det är vinter så sitter man inne i värmen och på sommaren kan man sitta ute och ta sig en fördrink innan bordet blir ledigt. Jag rekommenderar alltid den här restaurangen. Här finner ni en restaurang som har det lilla extra.

Daphnes Wienerschnitzel Daphne´s telefon och adress Daphnes meny hösten 2013 Daphnes meny

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>