Hem / Personer / Stureplansguidens Drinkambassadör Jackie

Stureplansguidens Drinkambassadör Jackie

Det var under Mercedes Benz Fashion Week jag mötte konstnärssjälen Jackie för första gången. Jag och Louise skulle ta en drink på Cocktailklubben på Berns innan maten och efter guidning av personal på Berns Hotel, upp i hissen, genom en lång korridor och uppför en spiraltrappa kommer vi till slut ut på terassen. Väl där möts vi av denna underbara personlighet Jackie, som välkomnar oss det varmaste att det känns som att komma hem till någon som riktigt längtat efter en.

Jackie cocktailbaren Berns Hotel

Cocktailklubbens takbar har ca 5-6 sittgrupper, vilket bidrar till den familjära stämningen som leds av Jackie denna dag. Hon ursäktar sig för att ha på sina solglasögon, men hon är så ljuskänslig i det fina vädret. Baren är fullproppad med friska frukter som apelsiner, äpplen, citroner, ingefära, ananas och mycket mer och terassen är full av planteringar av färska örter. Det är Jackie som beställt dessa och hon har till och med fått ett eget citrusträd.

Cocktailbaren Berns Hotel Fruktdrinkar Berns Cocktailbaren Jordgubbar Cocktailbaren Berns Citrusträd Cocktailbaren Berns

Jackie Rosvatten

Hennes passion smittar av sig och när hon frågar oss vad vi ska hitta på att dricka, är man så nyfiken på vad hon kan att man vill ge henne fria händer. Något syrligt ger jag som direktiv på min drink i alla fall. Härefter tar hon fram den ena flaskan efter den andra där hon kan historien bakom namnen, som kloster och gårdar och det är riktigt underhållande att se henne jobba. –Kanske något aromatiskt stänk! Hon pekar på 4 likadana flaskor i olika färger som ser ut att vara tagna från medicinhyllan i Pippi Långstrump (ni, vet – när hon köper medicin som hjälper mot sjukdom, typ Röda Hund, skoskav och när man pillat upp en ärta i näsan?). En är röd, en grön, en gul och en är blå. -Vad är det, frågar jag och tror jag ska slippa skoskav resten av livet. –Bittert! Det är ett bestämt svar och jag väljer den röda. Resultatet blev en syrlig drink med smak av ingefära, äpple. citron och aningens socker och bittert för balansens skull.

Drink by Jackie

Jackie har koll på drinkar, det är ett som är säkert och här föds tanken att värva Stureplansguidens första ambassadör. Sagt och gjort, efter 2 härliga möten kan jag nu stolt presentera Stureplansguidens egen Drinkambassadör. Jackie kommer att uppdatera oss varannan onsdag om drinkar, intressanta ställen och personer som ligger bakom. Första inlägget kommer på onsdag.

Jackie Berns

Jacke drivs av att underhålla folk och har en intressant resa dit hon är i dag. Hon var som liten väldigt fascinerad av prinsar och prinsessor och började gå på medeltida-marknader för att få klä ut sig i fina klänningar och komma undan med det. Som 14-åring for hon runt med knallare och sprutade eld, jonglerade och underhöll som gycklare. Vid 18 års ålder fick hon jobb som underhållare på Sjätte Tunnan i Gamla Stan och det var där hon upptäckte baren. Jackie har en förkärlek till sprit och tog sig från eldsprutare till spritproffs. Hon har plöjt igenom de flesta av Melker Anderssons restauranger. Hon var med i uppstarten av Villa Gothem, fortsatte på Grill, Fredsgatan och Le Rouge. I samarbete med 3 killar har hon byggt upp Cocktailklubbens takbar på Berns där idéen och grundkonceptet tagits fram av Berns barchef Freddie Jidlow. Parallellt med detta har Jackie hjälpt många vänner och bekanta med att arrangera fester och bröllop och i februari i år registrerade hon sitt företag Art of Spirits.

VD och medgrundare

Stureplansguiden

Efter 16 år som säljare, lyssnade Charlotte på sin inre drivkraft och bröt sig lös mot ett liv som entreprenör. Charlotte driver nu Hult Solution där hon är konsult inom digital kommunikation och på Stureplansguiden har Charlotte handplockat passionerade själar som uppdaterar dig inom sin expertis.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>