Hem / Mat & Dryck / Krognytt / Nytt koncept på Pontus! Matsal

Nytt koncept på Pontus! Matsal

Stureplansguiden presenterar Pressmeddelande från Pontus!

Pontus Frithiof lockar med nya Temptations i Pontus! Matsal

Med en kombination av lekfullhet och höjda gastronomiska ambitioner gör Pontus Frithiof en rejäl uppdatering av konceptet i Matsalen i det stora kroghuset på Norrlandsgatan 31-33. Gästerna kommer från och med onsdagen den 23:e oktober att mötas av menyn Pontus Temptations, som fått sitt namn från legendariska Pontus in the Green House och sitt innehåll både från den ikoniska boktapeten och viljan att väcka varje gästs nyfikenhet genom oväntade upplevelser och stor matglädje.

”Jag ändrar ingenting enbart för ändrandets skull”, menar Pontus Frithiof, som beskriver sig själv som lika delar entreprenör, krögare och kock, ”men jag går ständigt och funderar på hur vi ska utvecklas och bli ännu bättre. Sedan vi öppnade, för sex och ett halvt år sedan, har vi egentligen bara bytt inriktning i Matsalen en gång, så det var dags att blåsa nytt liv i verksamheten och se till att våra gäster får nya, roliga anledningar att besöka oss. Som vanligt har jag mest gått efter vad jag själv gillar och är intresserad av och mindre efter vad omgivningen gör. Vår fantastiska personal är kvar och matsalen, som kanske är Stockholms finaste och mest spektakulära, är också oförändrad. Matsalens boktapet är, som alltid på Pontus!, en stor inspirationskälla.”

Det nya konceptet är byggt på den specialdesignade menybok varje gäst får i sin hand vid ankomst. Namnet, Pontus Temptations, kommer från den allra första avsmakningsmenyn som serverades på Pontus in the Green House för snart 15 år sedan och därmed binds Pontus illustra historia samman med den samtida vurmen för storytelling och det oväntade, vilket gästen möter när ”boken” öppnas. Pontus Temptations erbjuder fyra komponerade tre- till femrättersmenyer, alla med sitt eget tema och döpta därefter. Här arbetar Pontus och hans kockar med säsonger och högtider, men också med specifika händelser, företeelser och epoker, när teman väljs. (Läs mer om menyerna på sidan 2.) Priserna kommer att variera, men att menyerna känns prisvärda är viktigt.

Vid sidan av menyerna finns även en à la carte-meny med åtta rätter; både för- och varmrätter. Vin och andra drycker är alltid en viktig del av upplevelsen på Pontus! och var och en av Pontus Temptations menyer kommer att förses med ett genomtänkt vinpaket.

”Vi hoppas att gästen ska lockas och inspireras av vår matglädje. Vegetarian, viltälskare eller nostalgiker, gourmet eller gourmand – alla ska hitta något som passar. I och med Pontus Temptations höjer vi även vår gastronomiska ambition ett snäpp – god mat, som vanligt, men nu med ännu mer av både tanke, hjärta och teknik”, berättar Pontus. ”Om vi ska sätta en etikett på Pontus Temptations och den upplevelse vi vill förmedla i Matsalen, är det tillgänglig, lekfull lyx.”

***

Pontus Group består, förutom restaurang Pontus!, av Pocket, Catering Från Pontus och Pontus på Fyran. Pontus Frithiof mottog 2003 Gastronomiska Akademiens guldmedalj.

Kokboken Pontus by the Book belönades 2006 med priset för bästa kokboksdesign vid Awards samt ett Silverägg i kategorin Design 2005.

pontus chambre separe pontus vinkällare pontus matsal pontus nytt koncept

VD och medgrundare

Stureplansguiden

Efter 16 år som säljare, lyssnade Charlotte på sin inre drivkraft och bröt sig lös mot ett liv som entreprenör. Charlotte driver nu Hult Solution där hon är konsult inom digital kommunikation och på Stureplansguiden har Charlotte handplockat passionerade själar som uppdaterar dig inom sin expertis.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>