Hem / Mat & Dryck / After Work / Den nya After Worken

Den nya After Worken

Out of Office After Work. Oooaw. Har du inte hört om det förut så är det på tiden.

After Work är idag ett vedertaget begrepp och innebär helt enkelt att man på någon bar varvar ner efter jobbet med ett glas eller två tillsammans med kollegor och/eller vänner. Eller så kanske man varvar upp inför en härlig kväll på stadens krogar.

På Out Of Office After Work ser det lite annorlunda ut. En gång i månaden sparkar Robert Pihl och Mikael Wennerros igång det de själva beskriver som ett afterwork disco mellan 18-21. Deras slogan ”Louder music. Less conversations” är rätt talande, och det är precis så det är. Till en början spelas musiken visserligen på en behaglig nivå och folk minglar på den klubb herrarna bokat in för månadens aw, men det dröjer inte länge förrän pulsen höjs och den galet dansvänliga musiken pumpas ut allt högre i högtalarna, till gästernas förtjusning.

18.00 vs 19.00

18.00 vs 19.00

Det känns lite som på en riktigt lyckad bröllopsfest där nerverna har släppt, alla talen är avklarade och folk äntligen kan slappna av och släppa loss. Till och med musiken känns som hämtad från det senaste bröllopet jag var på. Ny tung house blandat med sköna remixer av 80- och 90- tals favoriter som får alla att sjunga med och studsa lite extra av glädje.

Mikael Wennerros och Robert Pihl

Mikael Wennerros och Robert Pihl

oooaw rymdgubbeDe är ivrigt påhejade av Robert själv som gärna tar micken och rappar eller bara tjoar igång folk lite extra, och han är verkligen i sitt element. När han i månaden besökte Miami då DJ-duon Rebecca och Fiona spelade fick han även där micken och rappade loss.

På Out of Office After Work delades det sist ut ”nörd”-glasögon till samtliga, och beställs en magnum flaska bärs den in av en herre i rymddräkt, självklart ackompanjerat av passande temamusik. Inte så sällan är Darth Vader med på ett hörn dessutom. Is-facklor och lite rökmaskin är självklara inslag under kvällen och bidrar till den stämning som gör att folk redan vid sjusnåret står på borden och dansar, vare sig de druckit en öl eller tio drinkar. Det talar rätt tydligt för att det här är en succé och märks inte minst på det ökade antalet deltagare som gör att större och större lokaler måste hittas inför deras event.

Idén till den här typen av event föddes efter Mikaels födelsedagsfest som var så kul att deras vänner tyckte att det här måste göras oftare. Att lägga det på en tid då samtliga kan närvara var ett genidrag. Vi blir äldre och har mer ansvar, kanske familj och barn och varken ork eller tid att stå ute på klubb till halv fyra varje helg för att få uppleva den där härliga dans-euforin som någonstans infinner sig. Här kommer man vid 18, dansar sig svettig och hinner hem i tid till fredagsmyset om man vill, med betoning på ”om man vill”. Man har då fått 3 timmar av dans, härlig musik, galna underbara människor, och såklart lärt känna Robert och Mikael, värdarna för kvällen.


När
: I slutet av varje månad, nu närmast 25 oktober 18.00-21.00
Var: Det bokas ny lokal inför varje tillfälle och den här gången är det Hotellet på Linnégatan som gästas.
Pris/inbjudan: Eventet är gratis och öppet för alla, sen beror det såklart på hur mycket man vill spendera i baren.
Musik: Allt från Swedish House Mafia till Michael Jackson i en fantastisk mix.
När började de: Första öppna eventet hölls i Mars 2013
Hemsida: www.outofofficeaw.se
Instagram: #oooaw

Lade finans på hyllan efter 10 år för att plugga marknadsföring och psykologi i L.A. Nu hemma igen!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>