Hem / Mat & Dryck / After Work / After Work eller mys?

After Work eller mys?

Höst. Regn, blås, vackra löv och svenskarna gör sig redo att gå i socialt ide. Det blir ju kallt. Och mörkt. Jämfört med sommarens uteserveringar så ter sig vinterhalvåret i utesvängen till en början lite blekt och att hänga hemma i soffan under filten känns som ett fullgott alternativ. Men det finns inget som säger att man måste avstå after work bara för att man föredrar mys. Faktum är att en drink i höstmörkret kan vara precis det vi behöver för att komma igång. Så var går man för ”mysdrink” som gör att man kommer igång? Jag går till Story Hotel.

Story

Inte för att jag likställer en after work på Story Hotel med en kväll i soffan med filten, verkligen inte. Låt mig förklara.

Utifrån ser baren på Story Hotel sådär härligt murrig ut så man bara vill krypa upp i deras soffor och njuta av ett glas rött när vinden viner utanför. Kanske med nya dejten som man införskaffat inför vintern, bästa väninnan som man inte sett på evigheter, eller kanske barnfrikväll med maken/frugan. Och det kan man absolut göra. Men väl därinne händer något. Vinet byts inte så sällan ut mot mot någon av deras härliga drinkar, frågar du Kim och Charlotte i baren så säger Kim gin-drink och Charlotte Tequila. De föreslår dessutom ofta att du ska strunta i den gamla vanliga mojiton och prova något nytt, vilket man såklart då gör. I bakgrunden pumpas musik ut från kvällens after work DJ och det är en skön blandning av helt nytt, oväntat, till klassiker som håller än, och man blir på bra humör. Man blir sugen på mer. Att musiken är lite för hög för att man ska kunna sitta bekvämt tillbakalutad och ha en lugn konversation gör att man vaknar till, engagerar sig i samtalet, eller i musiken. Skulle man vara där med en dejt är ju det dessutom en härlig ursäkt att komma nära. Det dröjer inte länge förrän tankarna på soffan är borta, men därmed heller inte sagt att man vill gå vidare. Jag vill helst stanna på Story.

På Story Hotel händer det dessutom nästan alltid något. Igår när jag var där och avnjöt deras goda hamburgare, med en aioli som skulle göra tryffelhundar galna, var det boksignering av Mattias Kristianssons bok Bake My Day. Han är hobbykonditor och bloggar på just Bakemyday.se.

bild 1 bild 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Häromveckan hade de vernissage, och de har alltid intressant konst som hänger i lokalen. Perfekt om man nu skulle upptäcka att man behöver något att dra igång samtalet med i sitt sällskap, eller faktiskt bara tycker att konst är kul. På torsdagar har de livemusik, och lokalen är också populär för privata event, som lördagens Marc Jacobs Halloween Bash. Sorry folks, har ni ingen inbjudan så kommer ni inte in.

Min uppmaning är att inte gå i socialt ide. Kämpa emot mörkret och ta vara på tiden. Möt upp vänner, ät njut, inspireras och framförallt, få mer energi. Vi ses i baren på Story Hotel.

Var: Riddargatan 6
När: Alla dagar. Events så som vernissage och boksigneringar ofta på tisdagar.
Vad: Kom som du är, uppklädd, nerklädd, men helst iallafall klädd.
Hälsa på: Chris Thompson, som är Story Teller på Story Hotel.

 

Lade finans på hyllan efter 10 år för att plugga marknadsföring och psykologi i L.A. Nu hemma igen!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>