Hem / Nyheter / Jacob Brostrup med Magic Moments

Jacob Brostrup med Magic Moments

Första gången jag fastnade för en tavla var för 3-4 år sen när jag förälskade mig i en fängslande tavla som stod i skyltfönstret på Gallerie Alex Wiberg som ligger ett stenkast från Östermalmstorg på Sibyllegatan. Jacob Brostrup hette konstnären som använder sig av en unik teknik som skapar färgblock som fungerar lite som fönster i målningen för att lyfta fram delar av den. Målningarna i olja utspelar sig i storstäder, ofta New York och Paris, vilket gjorde det lättare för mig och min man att ta beslutet eftersom vi förlovade oss i Paris och gifte oss i New York. Personligen vill jag kunna relatera till det som sitter på väggarna hemma hos mig.

Fick inbjudan till hans vernissage Magic Moments igår och fick träffa Jacob Brostrup i egen hög person. En lång dansk med krull och Pippi-tröja. Fick en pratstund och av det jag kunde avläsa av danskan förstår jag att han har mycket kloka tankar. Jacob målar ofta på ett sätt där han har två olika bilder på olika platser som går in i varandra. Jag ville veta mer vad tanken var bakom och Jacob förklarar att på samma sätt som vi står och pratar nu så svävar vi båda iväg ibland och tänker på vad vi ska göra senare. Det är väldigt sällan vi är helt och fullt här och nu. Som munkarna, säger han. De är här och nu. Är du munk? Nej, när jag målar är jag här och nu och jag kan måla i 12 timmar utan att jag märker hur tiden går. De färgstarka målningar speglar detta på ett väldigt skickligt sätt. Mitt i allt kommer en dam in och frågar om jag har bilen utanför, för det är just nu två lapplisor på hugget. Ut rusar jag och lyckas rädda situationen och när jag kommer tillbaka in har Jacob varit snabb att fånga ögonblicket på de två lapplisorna utanför fönstret på bild och jag kan se framför mig hur de knallgula västarna med ”Ordningsvakt” på ryggen hamnar på en framtida målning. Inte omöjligt.

Jacob Brostrup teknik Jacob Brostrup korridor Jacob Brostrup Pippitröja Alex Wiberg framför Jacob Brostrup Alex Wiberg och Jacob Brostrup Galeri alex wiberg Jacob Brostrup

Om du också vill få trevliga inbjudningar till vernissage och AW-mingel kan du gå in och Gilla Alex Wiberg på Facebook här, alternativt skriv upp dig på mail-listan här.

Utställningen Magic Moments pågår till 9 november.

För hela utställningen, klicka här.

On the look out, Jacob Brostrup

Permanent Wandering Jacob brostrup, Magic moments

53. floor, Jacob Brostrup, Magic Moments

 

 

VD och medgrundare

Stureplansguiden

Efter 16 år som säljare, lyssnade Charlotte på sin inre drivkraft och bröt sig lös mot ett liv som entreprenör. Charlotte driver nu Hult Solution där hon är konsult inom digital kommunikation och på Stureplansguiden har Charlotte handplockat passionerade själar som uppdaterar dig inom sin expertis.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>