Hem / Nyheter / Stureplan, kvalitet och kontraster

Stureplan, kvalitet och kontraster

Stureplansguiden, finns inte det redan? Det är en fråga jag ofta får när jag berättar om detta projekt. Du tänker på Stureplan.se kanske? Nej, skillnaderna är många. Stureplansguiden är mer dag, Stureplan.se mer nattliv.

Sitter i skrivande stund på Mocco på Nybrogatan med en latte och skrivkramp. Får ögonkontakt med en gammal nattklubbsveteran när jag letar ord någonstans snett upp till vänster. Halloj, utbrister jag då jag inte sett honom sen han fått knodd och tittar nyfiket mot vagnen. Vi känner inte varandra väl men hamnade bredvid varandra på ett plan hem från Visby för många år sen, så tillräckligt för att byta några meningar när det är tomt på folk omkring. Får istället ett snabbt hej och mitt grattis kvävs av obekvämlighet. Känner igen beteendet från den ytliga världen och bestämmer mig för att låta det rinna av.

Det finns varma människor och det finns kalla. Oftast är det kalla ytliga beteendet bara en reflektion över den egna självbilden och inget att ta personligt. Den där fasaden som finns kring Stureplan, vill jag med Stureplansguiden sudda ut genom att lyfta fram ställen med varma personer bakom. För jag tror att det är vad som håller i längden. Kvalitet. Kvalitet på kläder. Kvalitet på mat. Kvalitet på personerna bakom, med ett starkt inre som genomlyser till ytan. Då behövs ingen hård fasad. Min ambition är att hitta dom. En efter en.

Ibland behövs det kontraster för att uppskatta det man har. Kanske uppskattar man de varma personer man har omkring sig ännu mer genom att springa på en och annan kall?

magiskt_ljusnan

Levde pittoreskt utan vatten och el några dagar i sommar i Järvsö och fick vakna upp till trandansen med vackra Ljusnan utanför. Trodde i och för sig att det var barnen som ramlat ur sängen och skrek, men det var bara trandansen. Back-to-basic med mulltoa och tvätta sig i älven som kvalitetsfaktor. Underbart, även om det innebar ryggskott efter att ha sovit på en alldeles för olik säng än den jag är van vid, men som jag uppskattade min egna säng och badrum när jag kom hem!

tvätta_i_ljusnan

Har även fått uppleva loppis-mentaliteten där allt förväntas kosta kring 20 kronor. Fantastiskt kul och skönt att göra plats för nyinköp i garderoben och dessutom få en liten pott att spendera med. 5000 krusing som låg och skrotade! Ut med polyester och in med silke. Om det inte är någon specialpolyester från någon kvalitetsdesigner såklart! Har inga problem med att känna att alla silkesplagg under tusenlappen är ett fynd medan den där söta toppen från HM för 299 kronor plötsligt blev dyr. Den är ju bara värd en tjuga efter 2 tvättar!

auktion_stenegårdauktionsfyndbakluckeloppis_siggesta

Nuochdå_naturhistoriska

Back-to-basic i all ära, det kan vara nyttigt att närma sig kärnan och sitt ursprung lite då och då. Hittade den här lilla damen på Naturhistoriska och nog är det lite skillnad på nu och då 🙂 Marc Jacobs känns lite mer viktigt än ett spjut idag..

 

VD och medgrundare

Stureplansguiden

Efter 16 år som säljare, lyssnade Charlotte på sin inre drivkraft och bröt sig lös mot ett liv som entreprenör. Charlotte driver nu Hult Solution där hon är konsult inom digital kommunikation och på Stureplansguiden har Charlotte handplockat passionerade själar som uppdaterar dig inom sin expertis.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>