Hem / Intervjuer / Exklusiv intervju med Maria Nilsdotter

Exklusiv intervju med Maria Nilsdotter

Klockan är 12 och jag går in i butiken på Sturegatan 6, som är ett gammalt trapphus bredvid Taverna Brillo. Utanför står två stora hundar och stämningen är lite trollsk i den helt unika lokalen med Maria Nilsdotters handgjorda smycken. Går några varv medan jag väntar och blir hänförd av alla smycken som samtliga tycks vilja berätta sin historia. In kommer Maria, ung snygg tjej med ett lugn över sig i hatt a la Saint Laurent och ringar på alla fingrar. Cool tjej.

Jag har förstått att du inspireras av sagor och mytologi, är det någon särskild saga eller författare som har satt sina spår?

Det är många, har alltid tyckt om folksagor och illustrationer av John Bauer och gillar nordisk mytologi. Det behöver inte vara en saga utan det kan vara en känsla eller stämning från något som i kombination med musik och en huvudperson skapar en kollektion.

Intressant, hur ser historien kring din senaste kollektion ut?

Där kommer inspirationen från byggnaderna på Strandvägen. Det började med tornrummen. Sen tittade jag på detaljerna, med de konstiga figurer och små gubbar som sitter på byggnaderna, vilket utvecklades till en påhittad stad. Jag skissar ganska mycket och smyckena kommer nu från den här påhittade staden som är Gothisk mörk men ändå klassisk och romantisk.

Några av mina personliga favoriter av dina smycken är Snake leaf headpiece och Madonna leaf tiara, kan du berätta historien bakom de?

Snake leaf ingår i en kollektion jag kallar ”Catch me if you can” och är en påhittad historia om en krigarprinsessa eller barfotaflicka som gav mig inspiration till huvudsmycket med både löv och den här lilla ormen. Madonna leaf tiara, kom senare och var en specialbeställning till Bea Åkerlunds Madonna-styling under Super Bowl 2012. Då gjorde jag massa tiaror till Madonnas dansare.

*Imponerad* Gud vad kul! Sen vann du ju Guldknappen för bästa accessoar 2012 också, bra år! Prinsessan Victoria var rätt tidig med att använda dina smycken, det måste ju vara en fantastisk känsla att se sådana ambassadörer bära dina smycken. Finns det någon du gärna skulle se bära dina smycken som ännu inte gjort det?

Ja absolut. Kronprinsessan är ju så fin och bär upp allting väldigt snyggt, så det är jättekul. Det är alltid roligt att se olika personer bära mina smycken, oavsett vem det är. -ett smycke kan se så olika ut beroende på vem som bär det. Det är tillexempel fantastiskt att se en kund som alltid har på sig en ring och bara älskar den.. Men, nej jag vet inte, vem skulle det vara.. Det är i så fall personer som inspirerar mig. En av dom största inspiratörerna för mig är Bob Dylan. Han kör sitt eget race.

Många av dina smycken är rätt extraordinära och tacksamma att bära på större fester och galor. Hade gärna gått runt i dina tiaror varje dag och känt mig som en krigarprinsessa, men det hör väl inte till vanligheten?

Ha ha, ja det funkar vid styling i olika modereportage och större fester. Tror bara att det är en spärr man behöver komma över, för vissa tycker kanske att det känns konstigt att sätta på sig ett huvudsmycke, men det är bara att komma över det.

Den här lokalen som är ett gammalt trapphus är helt magisk som du har haft sedan i mars i år. I mitten av lokalen har du en upphöjt arbetsbänk, sitter du här mycket och skapar?

Ja, jag sitter både här, men jobbar mycket hemifrån också. Jag har 2 små barn på 1 och 4 år och en man som också är egenföretagare, så det är skönt att vi kan vara flexibla. Det blir ofta att jag jobbar när barnen sover.

I vilka andra butiker kring Stureplan hittar man dina smycken?

Nk access och på Mood Details.

Hur ser din relation till Stureplan ut?

Förut var man ju ute en del här, men nu är det ju mer att man jobbar här. Det finns många bra butiker och framförallt kul med de nya satsningar som görs med mixen av butiker och restauranger.

När du har en ledig dag på stan utan barn, vart går du och äter och shoppar?

Gillar Story och Saturnus. Handlar mest på är Cos och Acne till mig själv och klänningar på Livly till dottern.

Kul att du sponsrar svenska designers 🙂 Jättekul att träffa dig, kommer gärna och shoppar loss hos dig i framtiden!

 

 

 

VD och medgrundare

Stureplansguiden

Efter 16 år som säljare, lyssnade Charlotte på sin inre drivkraft och bröt sig lös mot ett liv som entreprenör. Charlotte driver nu Hult Solution där hon är konsult inom digital kommunikation och på Stureplansguiden har Charlotte handplockat passionerade själar som uppdaterar dig inom sin expertis.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>