Hem / Mat & Dryck / Drinkar / Köttälskarnas paradis- Seafire Steakhouse
Matambassadör Louise Andersson-Stureplansguiden.se

Köttälskarnas paradis- Seafire Steakhouse

Åker man till Dubai och älskar att äta en bit av kötthimlen så får man inte missa Seafire Steakhouse. Den här restaurangen tillhör Atlantis The Palm och har ett tema som alla andra här. Temat på Seafire Steakhouse är som kanske man kan förstå- amerikanskt. Förra gången vi var här så blev allt så stressigt, så nu ville vi gå hit en gång till för att riktigt njuta. Och det är precis så man gör här- njuter.

Restaurang Seafire Steakhouse Atlantis The Palm-Dubai

Restaurangen är perfekt belyst och det står ljus på borden. Överallt är det olika typer av träslag som dekorerar matsalens väggar och soft musik i högtalarna. Köket är öppet med endast glas som skiljer gäst och kock. Man kan även gå fram och titta på när kockarna står och lagar mat. I köket grillar man köttet över ett visst träslag som ger köttet den här gudomliga smaken. Det är inte bara köket som levererar, utan även servicen. Man får extremt bra service från början till slut. Barn är också välkomna, och har en speciell meny. Köttet var lika fint som mitt jag beställde in. Annars är allt till barn mer eller mindre friterat- vilket jag tycker är sjukt tråkigt. Inte bara för hälsan utan också för smakens skull. Vi försöker att fostra våra barn med bra, hemlagad och varierad kost. Detta förstörs ofta när man är ute och reser.

Matsalen på Seafire Kött på trägrillen-Seafire

Servicen var som sagt superb från början till slut. Ofta är man lite osäker på vad man skall beställa. Här styr servitörerna dig till ett snabbt beslut, genom lite försäljningsteknik. När vi kom så sålde servitören in en fördrink som var magiskt god. Jag älskar Jack Daniel´s och har alltid druckit ”Jackie” i alla dess former. Här på Seafire Steakhouse har de en egen Jack Daniel´s, speciellt gjord för Atlantis The Palm. Drinken jag fick i handen heter Apple Jack och den innehåller Jack Daniel´s single barrel, sour apple liquer, grön färskpressad äpple juice och ginger ale. Vill man köpa med sig en flaska härifrån så kostar den 1 300 AED (ca 2 500 SEK)

Seafires egna Jack Daniel´s Jack Daniel´s single barrel-Seafire Apple Jack-Seafire Steakhouse

På menyn finns det en hel del smått och gott. Gratinerad hummer, Pilgrimsmusslor, Carpaccio, Foie Gras Parfait, Angus beef och mycket mer..

Meny 2-Seafire Steakhouse Meny 1-Seafire Steakhouse

Mats beställde in en Jamón Ibérico med melon. Jamón Ibérico är en skinka av världsklass. Grisarna föds upp i väl utvalda områden och det enda de föds upp på är oliver och ekollon, men äter även gräs, örter och rötter. Själva processen kan ta upp till 48 månader.

Jamón Ibérico-Seafire Steakhouse

Jag beställde in en tallrik med pilgrimsmusslor från Norge. Väldigt gott och fint upplagt. Till varmrätt beställde Mats in en gratinerad hummer och jag ville så klart testa köttet. Därför blev det en US Black Angus med bearnaise och tryffel pommes frites. Köttet var absolut det bästa jag har ätit! Behövde bara nudda köttet med kniven så var det uppskuret. Saftigt, mört och smakerna fyllde munnen med härliga aromer från trägrillen. Bearnaise såsen passade perfekt till och en nyhet för min del var pompan. Potatisen var smaksatt med tryffel arom- vilket var hur gott som helst.

Pilgrimsmussla-Seafire Steakhouse Gratinerad hummer-Seafire steakhouse Black Angus Filé-Seafire

Vill man lyxa till det och vill ha ännu bättre kött på tallriken (om det nu går att få), så kan man beställa in deras Kobe. För att uppnå ”Master Kobe” signatur så måste kossan födas upp i minst 500 dagar på utvalda sädeskorn, hö och majs så att fetthalten i köttet blir prefekt marmorerat. Seafires boskap föds upp i delstaten Queensland i Australien, där allt följs upp efter punkt och pricka för att få ut det bästa köttet. Seafires Atlantis beef uppnår ett betyg på 4+ i marmorerings betyg- vilket är väldigt högt.

Även fast man var mätt så var man ju tvungen att testa en dessert också. På bordet stod det några minuter senare en tallrik med Choklad fondant med peanut butter ice cream, marshmallow och saltad colasås. Den satt inte helt fel den heller..

Sorbé och fruktsallad-Seafire Peanutbutter ice cream,choklad fontant Seafire Klubbor efter maten-Seafire Steakhouse

Om man har halvpension under sin vistelse på Atlantis The Palm så kan man använda sin voucher här, med ett tillägg på 200 AED (ca 400:-) per person. Här krävs det långbyxor för män.

Trevlig personal-Seafire

Seafire Logo

Hours of Operation

Dinner:
Daily – 5:00pm – 11:30pm


Bar:
Daily – 5:00pm – 12:30am

+971 4 426 2626 restaurantreservations@atlantisthepalm.com

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>