Hem / Mat & Dryck / Drinkar / Dags för semester?
Bild1

Dags för semester?

Efter veckor av grådis är den äntligen här, solen!! Vi kastar på oss solbrillorna och vänder våra ansikten mot himlen och försöker ta vara på varenda liten stråle, för lika snabbt som den kom kan den vara borta igen. Om vi inte gör ett aktivt val det vill säga. Ett val att åka till varmare breddgrader. Är det inte dags för semester snart ändå?
Så idag drömmer vi oss bort till Nikki Beach i Phuket, där solen alltid skiner, housemusiken pumpar, drinkar varvas med pooldopp för att undvika solsting, och som Nationalteatern en gång sjöng, livet är en fest.

now open

Cirka 17 minuter från Phukets flygplats, efter en kringelkrokig väg med små matstånd, tuk tuks och diverse fritt springande höns och hundar, kommer vi till Layan Beach. Mitt i dammet och de små husen med tak av presenning reser sig en modern byggnad i vitt. Man hälsas välkommen i dörren och leds genom restaurangen ut till en äng av vita poolbäddar, orangea handdukar, palmer som vajar och små bänkar och bord i mörkt vackert trä. I de två poolerna svalkar sig soltörstande turister och lokalbefolkning. I poolbaren dricker man drinkar och hejar på Dj’n som står och stuffar till musiken i sitt Dj bås ovanför de drinkskakande bartendrarna. Bredvid den andra poolen hittar vi stora baren, och hela strandklubben ramas in av utsikten över stranden och havet där lyxyachterna ligger för ankar.

På förmiddagen är det relativt lugnt och de som redan dykt upp är först och främst de som inte var ute till halv fyra kvällen innan, blandat med med lite lokal överklass. Framåt lunch börjar par och grupper av killar och tjejer droppa in. Det är allt från spänniga muskelknuttar som oljat in sig och spanar efter dagens offer, till härliga gäng som är överlyckliga att vara på semester och dansar loss till musiken med sina drinkar i högsta hugg.

Bild1

Solen rör sig över himlen och det konsumeras mer drinkar, musiken höjs och snart pratar muskelknutten med en av killarna i det härliga semestergänget. Tillsammans spanar de in tjejerna längs poolen, som nu alla skålar i champagne och dansar ohämmat. Varje gång en ny låt spelas tjuter de av lycka, som om det var just den låten de väntat på hela dagen.

Bild2

Plötsligt blir det modevisning mellan de två poolerna, det är fullt av fotografer och det visas strandkläder och bikinis. Någon timme senare dyker fem avant garde klädda thailändskor upp och glider runt bland gästerna innan de hoppar upp på bardisken och börjar tokdansa, till allas förvåning och förtjusning. Efter ytterligare någon timme studsar ett gäng breakdansare ut mellan poolerna och snurrar runt på huvud, axlar… knä och tå, knä och tå. De svingar ben och armar som om de vore helikoptrar och hoppar under, över och runt varandra i processen. Det fotas, folk visslar och tjoar, och nu börjar solen dra sig neråt horisonten så smått.

Stämningen är hög och de flesta har hittat nya vänner för dagen runt poolen. Jon Staffas och Pontus Lantz som driver strandklubben går runt och håller koll så att alla gäster är nöjda, skakar händer och skjuter av leenden till höger och vänster. Snart har solen sjunkit ytterligare och himlen börjar få en magisk rosa ton. Som på beställning börjar en psykedelisk eldshow mellan poolerna, och det snurras hypnotiskt på diverse former av brinnande föremål till ljudet av en didgeridoo.

Bild3

Efter eldshowen börjar folk dra sig in mot restaurangen för att äta middag och sen blir det hem och fräscha till sig och gå ut på någon nattklubb. I morgon kommer man tillbaka igen, det händer alltid något nytt på Nikki Beach. Varför man inte stannar och partajar hela natten?  Sedan öppningen i januari i år har de så kallad soft opening och stänger 20.00 fram till deras Grand Opening White Party den 7e mars, men efter det kommer man kunna stanna och njuta av stämningen fram till 00.

white party

Självklart är det till deras White Party man ska vara här. Vad som kommer ske, förutom att allt är vitt, är lite småhemligt men med tanke på vilka som arrangerar så kommer ingen att bli besviken.

Vi ses på Nikki Beach, Phuket.

 

Varför: Sol, sol och mera sol. Och drinkar. Och pool. Och inoljade muskelknuttar.
När: White Party 7e mars, och såklart alla andra dagar i veckan.
Vad: Champagne & Caviar Wednesday, Mad Teaparty Friday, Seafood Saturday, Sunday Party Brunch och mycket mer.
Priser: Ca 1000 kr minimum att spendera på mat och dryck per poolbädd, och en bädd rymmer 1-4 personer. Till White Party finns olika paket, maila reservations.phuket@nikkibeach.com för prisinformation eller för att boka bädd.
Kapacitet: 80 Solbäddar och ca 100 anställda som ständigt passar upp på dig.
Managers: Svenskarna Jon Staffas och Pontus Lantz. Jon har arbetat för Nikki Beach i ca 11 år på olika locations, och Pontus har jobbat lika länge i Stockholms restaurangliv och kommer närmast från Micael Bindefeld AB.

Om Nikki Beach: Det första startades i Miami 1998 av entreprenören Jack Penrod och finns nu i elva städer, åtta länder och fler är på gång att öppna. Kallat ”Sexigaste platsen på jorden” av The Observer, och nr 1 på Travel Channels lista över Världens sexigaste strandbarer. Läs mer om Nikki Beach här.

 

(All pictures courtesy of Nikki Beach Phuket)

 

 

Lade finans på hyllan efter 10 år för att plugga marknadsföring och psykologi i L.A. Nu hemma igen!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>