Hem / Livets goda / Asiatisk lyx på Miss Voon

Asiatisk lyx på Miss Voon

Jag är precis hemkommen från Thailand och Berlin. Asiatisk mat tillhör mina absoluta favoriter. I Berlin hittade vi en super schyst restaurang som hade massa goda asiatiska rätter på menyn. Det var då jag kände att jag ville skriva om vårt egna lilla guldkorn på Stureplan- Miss Voon. Här serveras det asian fusion, blandat med det europeiska köket. Det är genierna Melker Andersson och Danyel Couet som har gjort det igen. F12- gruppen öppnade portarna till Miss Voon året 2011.

Det är asiatisk magi som har besökt detta fantastiska kök, och duktigare kockar får man ju leta efter. Favoriten är helt klart hummertacos- vilket alltid hamnar på mitt bord vid varje besök. Man beställer 3-4 små rätter, beroende på hur sugen och hungrig man är. Mycket är rått- såsom sushi, sashimi och liknande. Man kan även få varma- såsom b.la tempura och små spätt med kött på en liten minigrill också.

Hummertacos Miss Voon

Tempuraräkor och Hummertacos Miss Voon

Miss Voons matsal är mysig och dovt belyst. Massa roliga och personliga tavlor på väggarna. Man kan välja att sitta vid mindre bord om man bara är två, eller vid ett runt stort bord om man är fler som skall ut och umgås. Runda bord är super trevligt tycker jag, för då ser man alla i sällskapet på ett helt annat vis.

Sashimibaren Miss Voon

Sashimi Miss Voon

Lax Miss Voon

Miss Voon har inte bara god mat, utan ett brett och gott vinutbud. F12- gruppens egna utvalda champagne rekommenderar jag starkt. Vill man inte äta så kan man istället sätta sig i baren och beställa in en god asiatisk influerad drink. En annan viktig sak att poängtera är att vi alltid har blivit bemötta trevligt av vakterna som står i entrén. Det är inget man är bortskämd med här i Stockholm kan jag tycka..

Speciellt utvald för F12 Miss Voon

Kungskrabba & Tonfisk Miss Voon

Anklever Miss Voon

Till Miss Voon går man till när man har fått lön, för här kostar det. Men smakar det så kostar det brukar man ju säga. Servisen håller också alltid en bra och jämn service. Kunniga och trevliga..
Om ni skall fira något speciellt och älskar asiatisk mat, så skall ni gå hit! Om man bor på Elite Eden Park hotel, så äter man sin frukost här.

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>