Hem / Nyheter / Injektionsbehandlingar – vad händer och vad kommer?

Injektionsbehandlingar – vad händer och vad kommer?

Hyaluronsyra, Vitamincocktail eller Vampyrbehandling? Injektionsbehandlingarna är många. Hur vet man vad som fungerar, vilka märken som är bra, vem man ska gå till och allra viktigast – vad som är säkert? Acadermia ger dig en lista på vad du bör tänka på när du väljer för att minimera risker och konsekvenser.

Hyaluronsyra-fillers. 

Det finns flera hundra filler-märken där ute men bara 5-6 större märken som Juvéderm, Restylane, Esthelis, Teosyal och Stylage. Fillers med hyaluronsyra har nu använts brett i över 10 år och den nya generationen fillers blir allt mer sofistikerade. Idag finns det olika fillers beroende om du ska fylla ut en rynka, tillföra fukt till huden eller kanske fylla läpparna. Man pratar också mer om att skulpturera snarare än att fylla ut rynkor. T.ex. så lägger man lite filller i kinden för att minska nasolabiala rynkorna, kinden dras på så vis upp och rynkan från munnen upp till näsvingarna ”minskar” på så vis.

Det finns många kliniker som utför fillerbehandlingar och i kvarteren runt svampen kan vi rekommendera Magnus Hober på Improva Kirurgcentrum (Linnégatan 9) och Eleonore på hennes egna klinik med samma namn på Sturegatan 44.

Vitamincocktail från FILORGA – vinn behandling för 10.000 kr! 

Det allra senaste idag är att vi vill föryngra och förbättra vår hudkvalité. Det handlar inte längre om att bara släta ut en rynka, utan nu vill vi ha ”glow” och det kan vi få med FILORGA:s senaste vitmincocktail. Sedan 70-talet har Dr Michel Tordjman och hans team arbetat med att ta fram den optimala sammansättningen av vitaminer, aminosyror, mineraler och antioxidanter. Behandlingen görs med en Mesoterapi-teknik, antingen med injektioner eller dermaroller. Detta är fortfarande alldeles nytt i Sverige (men väldigt etablerat i t.ex. Frankrike och Belgien) och inom kort kommer du kunna prova på FILORGA hos Leg. Sjuksköterska Carina Agdelius på Agdeliuskliniken på Riddargatan 3. PS. Just nu kan du vinna en vitaminbehandling värd 10.000 kr på Agdeliuskliniken på Acadermias Facebooksida.

Filorga röd förp

Snackisen: Vampyrbehandlingarna 

En ny behandling som börjar komma till klinikerna runt Stureplan är ”Vampyrbehandlingen” PRP ifrån RegenLab. De lanserades på Acadermia i mars i Sverige och sedan dess har några kliniker börjat utföra behandlingen. Det kan låta skräckinjagande, men faktum är att dessa behandlingar faktiskt är helt naturliga då ingreppet går ut på att man injicerar tillväxtfaktorer utvunna ur ditt egna blod. Det är bara läkare eller sjuksköterskor som får utföra behandlingen. Inom medicinen har metoden funnits i flera år, men inom hudföryngring är det väldigt nytt. Kliniker som utför dessa är bl.a. Veritaskliniken på Engelbrektsgatan och Astoriakliniken på Kungsgatan.

regenbild

Acadermia tipsar: Tänk på detta vid alla injektionsbehandlingar:

  • Injektioner får endast göras av leg. sjuksköterskor och leg. läkare.
  • Var medveten om vilken produkt och märke du får. Be om att få se förpackningen, den är faktiskt din.
  • Be också att personalen öppnar förpackningen och sprutan framför dig, så att du ser att du får rätt produkt och en ny spruta.
  • Dubbelkolla att produktens bäst före-datum inte har gått ut.
  • Det cirkulerar falska produktkopior på marknaden. Ännu ett skäl till att få se och ta med dig din förpackning.
  • En filler som är godkänd av FDA (amerikanska läkemedelsverket) har en högre kvalitetsstatus, men det betyder inte allt.
  • Undvik okända varumärken, googla och gör din research.
  • En erfaren behandlare är i de flesta fallen säkrare och bättre.
  • Fråga alltid efter risker och konsekvenser med behandlingen.
  • Permanenta fillers = permanent katastrof.

SG-ambassadörer Skönhet

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>