Hem / Shopping / Barnmode / Idag hyllar jag…
amdassador_engberg

Idag hyllar jag…

Jag kallar dem varumärkena som har alla förutsättningarna för att erövra världen, de är 3, de är svenska och de har lyckats skapa kläder med detaljer som barn älskar att bära.

Kan du gissa vilka varumärken jag pratar om? En ledtråd, kläder för familjen som älskar klassiska plagg med detaljer som sticker ut.

Jag talar självklart om How to Kiss a Frog (säljs bla på NK), Livly (besök Livlys egna butik på Birger Jarlsgatan 9) och Leopold & Livia (säljs exklusivt i Stockholm hos ByEngberg, Nybrogatan 72). Det sistnämnda varumärket är min nya favorit, det finns inget svenskt barnklädesmärke som har skapat kläder i så vackra material, sömmar och detaljer som känns i klass med de plagg som hänger i mina egen garderober och som kommer från de exklusiva modehusen. Kanske inte så konstigt att kläderna utav mina kunder ofta jämförst med det högklassiska varumärket Dior.

Leopold & Livia har i år kommit in som en nykomling, med kläder för flickor, väntar vi nu alla med spänning om de har planer på att göra en pojkkollektion med? Så länge njuter vi av tröjor i cashmere, välskräddade kappor, blusar med kragar och att designern har en bakgrund på Ann-Sofie Back i London, känns som självklart när vi ser på dessa mini-fashionista plagg.

I år hoppas jag att vi ser Prinsessan Estelle bär Leopold & Livia på julafton. Om inte så vet man att såväl Livly och How to Kiss a Frog alltid har klänningar för allas våra prinsessor. För sönerna hoppas jag att de på julen bär den klassiska skjortan med den givna flugan. Själv håller jag nu på att skapa en flugkollektion, för min rosettkollektion har gjort succé världen över. Tjejer världen över bär nu min rosettkollektion och senast idag kom en stor beställning från en kund i LA.

Vi svenskar vet hur man skapar mode, och visst vi ligger hack i häl på vårt kära grannland Danmark. Men så länge drömmer jag mig iväg och jag vet att alla dessa 3 märkena nu har chans att erövra världens alla mini-fashionistas. Och vem vet nästa höst lanserar kanske jag min alldeles egen klädkollektion för barn, nyfiken?

Leopold grått linne


LEOPOLD & LIVIA

Leopold blk kappa

 

Nu inför jag en ny avslutning i varje krönika, varje krönika bjuder på ett föräldratips som är relaterat till Stureplan.

Veckans tips går till alla som är gravida: Spana in Momfulness.

Ambassadör Barnmode

Hon är barnmode-experten som ses frekvent i media som entreprenören som skapar sitt sätt att lyckas som ensamstående mamma. Hennes hår-rosetter och exklusiva väl utvalda märken pryder många ”mini fashionistas” på Östermalm. Låt dig inspireras av hennes val!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>