Hem / Shopping / Engelbert på Birger Jarlsgatan
Engelbert Stockholm

Engelbert på Birger Jarlsgatan

Stureplansguiden presenterar pressmeddelande från Engelbert;

Den 22 augusti 2013 öppnade juvelerarhuset Engelbert sin första butik i Sverige, på Birger Jarlsgatan 13 i Stockholm. Heribert Engelbert skapade redan 1920 smycken i sin första ateljé i Stockholm och i samband med butiksinvigningen har familjen öppnat arkiven och valt ut en rad historiska signatursmycken som man nu låter tillverka på nytt.

Butiken är utformad för att spegla det unika hantverk och design som är typiskt för Engelberts kollektioner. Inredningen är framtagen av Oscar Engelbert själv i samarbete med Christian Halleröd. Tanken är att butiken ska vara både inspirerande och rogivande och ge en känsla av värme och exklusivitet. Små, privata avdelningar har byggts in för att varje kund ska få det personliga bemötande som ett av livets kanske viktigaste val och köp kräver. Vidare har en mindre, privat juvelsalong med separat entré skapats för de kunder som önskar avskildhet.

Guldsmide och kärleken till ädelstenar har gått i arv i familjen och sedan hösten 2012 drivs Engelbert av den fjärde generationen. Juvelerhuset har en tämligen dold, men icke desto mindre fantastisk historia, som en av de tongivande formgivarna under 40- och 50-talet då en ny designriktning i neoklassisk stil tog form i Norden. Under 60-talet gick flyttlasset till NYC och 5th Avenue där Engelbert satte upp en egen ateljé. Juvelerhuset har genom åren prisats för sitt unika nordiska hantverk och varsamma handhavande av ädla stenar och metaller. Ett urval av dessa smycken finns till försäljning i den nya butiken.

– Jag växte delvis upp i min fars ateljé och gick ofta dit i samband med lov eller efter skolan. Att vi nu både öppnar vår första butik i Stockholm och arbetar aktivt med att utveckla våra kollektioner känns både spännande och utmanande. Vi vill förena vårt arv med nutida strömningar och designidéer, säger Oscar Engelbert, ägare och fjärde generationen Engelbert.

I butiken på Birger Jarlsgatan presenteras hela kollektionen bestående av exklusiva, egendesignade smycken som tillverkas för hand i egen ateljé. Några utvalda nydesignade smycken samt ett urval från arkiven kommer endast att säljas i butiken. Ett exempel är ringen Margareta i guld och diamanter som togs fram på 70-talet till Oscars farmor av hennes man Stig Engelbert, andra generationens juvelerare.

VD och medgrundare

Stureplansguiden

Efter 16 år som säljare, lyssnade Charlotte på sin inre drivkraft och bröt sig lös mot ett liv som entreprenör. Charlotte driver nu Hult Solution där hon är konsult inom digital kommunikation och på Stureplansguiden har Charlotte handplockat passionerade själar som uppdaterar dig inom sin expertis.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>