Hem / Nyheter / Sommar och Sombre!

Sommar och Sombre!

När det kommer till hårtrender så har ”ombre” varit på topplistan väldigt länge. Och självklart håller den i sig även i sommar. Men då kallas den för ”sombre” istället. Och sombren prydde var och varannan kvinnas hår i Spanien.

För de som inte vet vad ”ombre” är så tänkte jag förklara det lite kortfattat. Ombre är när håret är mörkare vid rötterna och ljusare i topparna. Effekten får man ibland naturligt om man väntar med att färga utväxten om slingorna inte ger en för skarp kant. Ombren ska börja med en snygg skuggning och fortsätta så en bit ut ifrån hårbotten och vara ganska markant.

Här kan ni se en klassisk ”ombre”. Den mörkare delen är markant och går en ganska bra bit ner på håret.

ombremörkombre

Ännu tydligare blir ombren om man tittar på en blond variant. Då blir den ännu tydligare.

omrepopulärblondombre

Har verkligen älskat Ombre trenden och jag förstår att den har stannat kvar och är här för att stanna.

Och nu har den som sagt kommit i en somrig variant ”sombre”.

”Sombre” är en mycket mildare och mjukare färgning än ”Ombre” och ger därför ett lite lyxigare utseende tycker jag. Är du blond så blir det en väldigt mjuk och fin övergång mellan färgerna medan mörkblonda, ljusbruna och mörkbruna hår får mer kontraster men det blir ändå en fin övergång som går att skapa så soft som du vill. Desto softare nedtoning desto snyggare, tycker jag.

sombrejessicaalba

Jessica Alba i sin ”sombre”. Älskar dessa härliga sommarfärger som går i honungsbrunt och i sandiga beige/blonda toner. Frisyren, sombren och valen av färger gör det till en riktig fullträff!

sombreblondhårsommarenstrend2015

Rosie Huntington Whiteley har också lyckats med en fullträff gällande val av färger, sombren och den snygga faden som syns men smälter in snyggt i håret.

sombremörkhårtrend2015

Jessica Biel i sin snygga mörka sombre. Fullträff!

För att få en snygg sombre, gå till en duktig frisör! Sombren är inget jag rekommenderar att du gör själv, det är svårt att få den snygga faden, den snygga övergången och få alla färger att gifta sig med varandra.

När det gäller sommarens hårfärger så går de i nyanser som honung, caramel, beige och guld oavsett om du är blond eller mörkhårig.

Jag har äntligen hittat receptet till sommarens färg och frisyr. Det blir självklart en sombre i en mix av alla lyxiga nyanser. Det osar elegans och lyx kring sommarens sombre tycker jag och jag bara längtar tills det är min tur att sitta i frisörstolen.

 

Fotnot/Bilder lånade ifrån Pinterest

Ambassadör Hår och Skönhet

Hår-entreprenören som älskar de bästa av de bästa produkterna. Theres drar sig inte för att prova nytt och kan därför gå på en nit då och då. Slipp beauty-flopparna och låt Theres tipsa dig om vad som funkar och vad man ska undvika för att lyckas mindre bra.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>