Hem / Nyheter / Så skapar du Hollywood looken!

Så skapar du Hollywood looken!

När de flesta pratar om lockar så är det ”Hollywood” lockarna som många pratar om. Stora, härliga perfekta lockar.

Ett glamouröst Hollywoodsvall à la 1940-tal är både sofistikerat, glamouröst och sexigt, därför väljer stjärnorna ofta den frisyren när det är dags att posera på röda mattan.

Ofta glömmer många att det bakom varje perfekt lock hos de kända ansiktena i Hollywood står en professionell hårstylist. En stylist med många års erfarenhet och som har gjort de där lockarna och den frisyren tusentals med gånger .

Men jag ska ge dig tipsen som gör det enklare för dig att lyckas.

1. Börja med rätt produkter

Tvätta håret med ett volymschampo. Jag rekommenderar liksom tidigare Kevin Murphys PLUMP.LINE Schampoo. Torka håret handdukstorrt. Arbeta sedan in en primer som gör att ditt hår förbereds för stylingprodukter och värmeverktyg, den gör också att stylingprodukterna sitter bättre.

bjornaxenthelegacyprimern

Jag rekommenderar Björn Axéns The Legacy 1963 Strenghtening Primer 200 ml, 280.-

Det ultimata skyddet för ditt hår med antibreakageeffekt. Primern fungerar som en vårdande och skyddande underlagskräm för håret. Den innehåller höga halter av återuppbyggande proteiner som stärker ditt hår och skyddar mot slitage.

Efter primern använder du en volymgivande produkt som du tycker om. Den kan vara i creme, mousse eller sprayform men det är viktigt att det inte är en ”tyngande”produkt utan en som hjälper till att bygga upp lockarna. Om du lockar håret ofta tycker jag du bör investera i en bra produkt som verkligen ger stuns och hållbarhet i lockarna. Och glöm inte att produkten ska innehålla värmeskydd för att undvika slitage på ditt hår!

2. Föna håret rätt

Vänd huvudet upp och ned och föna rötterna, det gör att du får mer volym. Föna sedan resten av längderna, gärna med en rundborste, tills håret är ungefär 80 procent torrt. Om du ska använda värmespolar ska håret vara helt torrt innan du rullar upp det på hårspolarna.

Jag rekommenderar liksom tidigare Ghd:s fön Aura som dessutom är nominerad som året stylingverktyg utav Elle Beauty Awards.

3. Använd rätt värmeverktyg

Snygga och naturliga lockar får du enklast med värmespolar eller papiljotter. Rulla upp håret på stora spolar (ju längre hår du har desto fler och större hårspolar). Överhåret rullas utåt och underhåret inåt för snyggast resultat.

Jag tänkte tipsa om värmespolar i både en lägre och en högre priskategori.

För dig med stramare budget så rekommenderar jag en gammal kär vän till mig som fortfarande finns kvar bland mina värmeverktyg.

babylissvarmespolar

Babyliss Värmespolar 306E, 439:-

Professionella keramiska värmespolar för fina Hollywoodlockar i både kort och långt hår. Spolarna värms upp relativt snabbt, de kommer i olika storlekar så du kan variera storleken på rullarna. Spolarna är lätta att rulla samt enkla att slutligen sätta fast med en klämma. Perfekt för dig som tycker att det är svårt att locka med locktång! Ett riktigt bra kit till ett fantastiskt bra pris!

För dig som ser dina värmespolar som en livslång investering så finns denna dyrare produkt som är min absoluta favorit!

cloudnineopodset

Cloud Nine The O-Pod Gift set, 3799:- (Går även att köpa utan hela kitet, då köper du The O-Pod och sedan separata O-roller i olika storlekar)

The O – Unik induktionsteknologi , hårspolen klar på endast 4 sekunder. Varm i håret men inte i handen. Lättrullade kardborrespolar i flera olika storlekar. Ger fantastisk volym. The O gör det möjligt att väldigt enkelt och smidigt få ett professionellt resultat. Man behöver inte köpa hela setet, men jag tycker det är så fruktansvärt snyggt! Framför allt boxen i läder som man får till. Och värmeskyddet i turkos heter ”Quick Dry Magical Potion” och är också helt fantastiskt! Här får man verkligen allt i ett! Men priset är ju självklart högre också.

När du har haft i spolarna rekommenderad tid så rullar du försiktigt ut dem. Du kan även prova att ta ut en spole för att se om du uppnått önskat resultat. När du har tagit ut dem stryker du försiktigt igenom lockarna med fingrarna då en hårborste lätt drar ur dem för mycket.

För dig som vill ha lite skarpare och fastare lockar så rekommenderar jag att du använder locktång. Även här väljer du storlek på locktången efter önskad storlek på lockarna. Vill du ha mindre lockar, välj då en tunnare kon, för tjockare välj en tjockare konform.

bjornaxenslidecurler

Jag har precis testat Björn Axéns Slide Curler och måste verkligen rekommendera den! Slide Curler är den nya generationens locktång! Och för 695:- så hoppas jag att många känner för att investera i en riktigt bra locktång till ett överkomligt pris. Den är väldigt enkel att använda sig utav och du får snygga lockar utan veck.

Dess unika Easy Curl System med flytande plattor och friktionsfri titaniumbeläggning skapar perfekta lockar med en enkel rörelse. Genom att föra in en hårslinga mellan plattorna, vrida runt 360° så undviker man veck och ojämnheter i locken.

För dig som verkligen vill lägga lite extra pengar på den absolut bästa locktången så rekommenderar jag GHD Curve Creative Curl Wand, 1599:-

ghdcurvecreativecurlwand

Curve Creative Curl Wand är en innovativ konformad tång för att skapa en rå och ’beachy’ look i alla hårlängder. Denna locktång är nominerad som årets värmeverktyg utav Elle Beauty Awards. Nu är det verkligen hi-tech! Sex snabbtänkande sensorer säkrar en konstant temperatur på 185°C, som är den optimala temperaturen för hårstyling.

En ”måste ha”produkt!

För dig som gillar att locka håret med plattång så rekommenderar jag min favorit bland alla plattänger.

Cloud Nine The c9 Touch 1399:-. Den används flitigt av kända hårstylister, frisörer och skönhetsbloggare. Den nominerades även som årets stylingredskap 2014. Alla älskar den! Och jag kan inte annat än att hålla med.

Cloudninethec9touch

3. Finishen- den sista touchen

Efter att du försiktigt dragit igenom lockarna utan att separera dem för mycket, vänd gärna huvudet upp och ner och ruska om det lite försiktigt. Använd sedan en lite mjukare spray för att behålla volymen och frisyren som den är. Använd gärna en pinnkam och kamma till det rufsiga lite försiktigt innan sprayet torkat. Den slutliga finishen använder jag med ett hårspray med bra stadga. Jag brukar spraya en armslängd ifrån så att det inte blir för klistrigt. Om du vill, kör en sista touch med lite glansspray för en fullständig glamourös look ”a´la röda mattan”!

Om ni har några frågor, maila gärna mig på theres.darnell@stureplansguiden.se så hjälper jag er med era frågor.

Nästa vecka är det premiär för mitt första inlägg inom skönhet. Då kommer jag att hjälpa er med att trolla bort vintertröttheten och skapa ny lyster och glow i våra ansikten och kroppar!

Ambassadör Hår och Skönhet

Hår-entreprenören som älskar de bästa av de bästa produkterna. Theres drar sig inte för att prova nytt och kan därför gå på en nit då och då. Slipp beauty-flopparna och låt Theres tipsa dig om vad som funkar och vad man ska undvika för att lyckas mindre bra.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>