Hem / Mat & Dryck / After Work / Reisen Bar

Reisen Bar

Cocktails under schackrutat tak i sköna läderfotöljer efter julshoppingen!

Reisen Bar

Julskyltning och dov belysning pryder vår stads gator, både invändigt och utvändigt. Gator pyntas med kransar och granar och inte ens matbutikerna lämnar oss ifred om julgranspynt, vört och chokladaskar. Även om man kanske kan tycka att det är lite väl tidigt hör det kanske till, i alla fall levande ljus, värmande cocktails och en stämning av värme och välkomnande.

Jag ska erkänna att jag länge velat dela med mig av denna fantastiska höstklenod, och nu är det äntligen dags i tiden att presentera denna bar i sin rätta charm. Jag pratar såklart om Reisen Bar belägen i Gamla Stan med vacker utsikt över vattnet, och såklart den stora och mycket graciösa julgran som varje år bländar oss med sin julefrid.

Reisen bar är en klassisk hotellbar som verkligen ger en känsla av lounge och avkoppling. Med sin härliga inredning av schackrutat tak, inramande dagsartiklar, svarta skinnmöbler och dova belysning är det omöjligt att hålla tiden och löftet om en snabbt besök.

I baren finns en stark uppställning av bartenders. Linus Morgan finns på plats just denna kväll och visar fram deras senaste drinklista.

Bland alldeles för mycket att välja på blir den första drinken den mest spännande ur listan, Amazing Milk Cocktail.

Ray McIntosh, Reisens barchef var också han här denna afton och berättade den fantastiska historien bakom denna mjölkdrink.

Kort och gott började drinkens historia med att de var så väldigt trötta på gästers förfrågan om mjölkdrinkar.

Eftersom de själva inte är speciellt förtjusta i mjölkdrinkar eller ens själva har hittat någon de tycker om kom de fram till att ta saken i egna händer och göra en mjölkdrink, en egen god mjölkdrink.

Efter mer än två år och tre bartenders inblandat blev drinken äntligen klar. Efter en smaksipp på deras färdiga kreation kunde de inte annat än enas om att det var en helt ”Amazing Milk Cocktail”. Efter ett provsmak kan jag inte annat än att hålla med. En cocktail serverad i frostad coupette med en härligt grön nyans och med en doft av te och ört i skön symfoni.

Drinken är gjord på Hendricks gin, grön Chartreause, hemgjord vaniljsyrup, Matcha te ( ett grönt te i pulverform som ofta används vid servering av den klassiska och mycket välkända japanska tesermonin) och självklart mjölk.

En skakad kreation där doften bjuder in till nyfikenhet. Smaken är härligt balanserad och låter både ginen, likören och teet få giftas med varandra med en iskall mjölk som binder och lindar in alla smaker så att de blir sådär härligt krämiga ungefär som en gräddig kola. Detta är definitivt en drink som lever upp till sitt namn och borde testas av varje mjölkdrinksskeptiker!

Den andra drinken att testa fick bli en av helt annan karaktär. Denna en spinn och utveckling av den odödliga klassikern Mint Julep. Men här på en kreation av den undersköna cognacen Leopold Gourmel, färsk mynta, lite lime, en touch av absint och med en nypa lakritspulver på toppen, Jekyll Julep.

Denna serveras självklart på klassiskt vis i plåtburk och med krossad is och en liten myntakvist och en diskret litet sugrör för att lättare kunna komma åt de dyrbara dropparna under den krossade isen.

Med en diskret med samtidigt intensiv doft av lakrits på toppen som bjuder in smaklökarna till en härlig förväntan av absint och ört, vilket det också bjuds på i hela gommen i ett härligt samspel av cognac och mynta.

Även om den klassiska Julep:en alltid kommer att vara den bästa är detta en helt klart utsökt kreation och spinn som passar de allra flesta cocktailfantaster i smaken!

Även om det fanns så många fler drinkar på listan som jag gärna velat prova igenom fick dessa två sätta stopp för kvällens smakäventyr. Men nästa gång kommer Mothers Manhattan Cocktail provas på 1776 Rye whiskey, Maraschino och bitter. Men också utveckling på deras redan så populära Stockopolitan (1# Absolut vodka, Cointreau, hemgjort lingonsocker och citronjos) men nu med Boulards calvados och Oranges Curacao! Mums!

Reisen bar är en fantastisk bar att besöka alla dagar om året, men så här till hösten och julstöket gör den sig som allra bäst. Inte bara för att inredningsarkitekten gjort ett fantastiskt jobb med den otroligt inbjudande atmosfären, utan också för att barens härliga och sällskapssjuka bartendrar alltid älskar besök och man är alltid lika välkommen, vare sig det är på en kopp kaffe, ett gott glas vin eller en stadig cocktail!

 

Ambassadör Drinkar

Art of Spirits

Om det ska finnas en enda ambassadör för drinkar så är det Jackie. Efter mitt första möte med Jackie visste jag att denna passion bara måste få delas. Tjejen kan ju historien bakom varje sort! Hon har läst all litteratur som går att läsa i ämnet och har utvecklats från eldsprutande gycklare till kommande sprit-författare!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>