Hem / Hemmet / Att skapa en moodboard

Att skapa en moodboard

För många är detta rena grekiskan men för oss som jobbat med inredning går det nästan på ren automation. I nästan alla projekt måste man som projektansvarig sätta sig ner och planera upp varje steg i processen och när det gäller att inreda är det precis på samma sätt man startar. Man gör en plan över ytan, tar in influenser från kunden och börja jobba fram vad man kallar för en moodboard. Om man känner sig lite tom på inspiration kan man bege sig ut i butikerna alternativt kika igenom nätet efter bilder som kan hjälpa till att lossa den första byggstenen.

Ibland kan man vara osäker på hur olika ytor passar ihop och då är steg nummer ett att sätta sig framför en dator.

-Ta ett djupt andetag och googla dig fram till de mönster du tycker om, klipp ut fotot eller dra det till skrivbordet och sätt bilderna samman i exempelvis Word, Pages eller Keynote. (Jag använder Keynote eftersom det ger bra med möjligheter att anpassa collaget som man vill. För oss som inte kan Photoshop alltså.) 

-När du gjort det har du kommit en bit på vägen. Om ditt collage nu ser grötigt ut är det dags att ta in något neutralt. Prova med ett mönster som har tydligare linjer eller skarpare kanter, ibland kan man bryta av med något så neutralt som ett material ex. trä, metall eller sten. Dra in bilden på det neutrala du hittade och se hur färgerna matchar eller ytorna går ihop trots olika ursprung. När du känner dig nöjd har du sakta men säkert börjat bygga upp din alldeles egna moodboard.

Mönster och material

Möntster och material 2

Mönster och material 3

Det kan ibland ta lite tid att hitta rätt bland alla hemsidor som finns men ett tips är att söka fritt på ex. google. Använd breda ord som ”mönster” eller mer specifika som ”mönstrad tapet” eller vad det nu är du är ute efter och gå in på deras bildsök. Låt frosseriet börja!

Källor bilder: Mimou – Madame Stoltz – Svenskt Tenn – Markslöjd – Bargi (mattor) – Chhatwal&Jonsson – Stiltje (Trägolv) – DIS – John Lewis – Jieldé – Elce Stockholm

Ambassadör Inredning

Inredare med brinnande intresse för inredning. Bita ser detaljerna som andra missar och har ett slipat sinne för nya trender som även håller måttet för hållbarhet. Innan du gör några större förändringar skulle jag råda dig att ögna igenom Bitas inlägg på Stureplansguiden.

1 kommentar

Tack:)

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>