Hem / Mat & Dryck / After Work / Mötesplats för salongsberusade

Mötesplats för salongsberusade

Ja, det låter ju kanske lite konstigt, men faktum är att ”taverna” betyder mötesplats och ”brillo” är slang för salongsberusad på italienska. Men namnet valdes eftersom ”brillo” också betyder solstråle, och på Taverna Brillo har man en glaskupol i cocktailbaren där solen skiner in och sprider ljus från matsalen ända ner till köket och bageriet. Dagtid det vill säga.

2barbild brillo

Framåt kvällen då vi vill komma hit och ta ett glas vin så är det alltid mycket folk i den härligt slamriga matsalsbaren, där man till höger har själva matsalen och till vänster den stora baren. De har dessutom öppet in till köket så medan man avnjuter sitt glas vin och snackar med sina kompisar kan man se hur kockarna arbetar och jobba upp en bra aptit på köpet. Det luktar fantastiskt i lokalen, och vare sig man tänkt det innan eller inte så slutar det ofta med att man äter någon av deras grymt goda rätter. Deras Cassoulet med fläskkorv till exempel. Fantastisk.

kök brillo.jpg

Går man längre in i lokalen så hittar man Växthusbaren som man önskar var mycket större för den är så härlig. Har man tur får man en plats ute i lilla växthuset, men annars är platserna inne minst lika trevliga, med lite av en Sturehof möter Riche Lilla Baren känsla.  Jag skulle kalla det mysigt, men det beror på vad man tycker är mys. Här blir det livligt och stimmigt, och med Luciano Leiva i spetsen för musiken fokuserar de på ny musik med DJ’s och livespelningar. Här projicerar man också konstfilmer på väggen som bidrar till Växthusbarens unika stämning och det händer ständigt något nytt så håll koll på deras kalender på hemsidan.

Taverna Brillo Växthus

Men med Taverna Brillo slutar det såklart inte där! De har även en marknadsbar som då såklart ligger vid deras matmarknad. I anslutning till växthuset och med egen ingång från Humlegårdsgatan kan man på deras deli köpa charkuterier, delikatesser, bröd, tårtor och smått och gott. Perfekt om det faktiskt bara blir en after work och man vill ta med sig något litet hem att tugga på. Och är man sugen på annat så finns det vid Taverna Brillos ingång både pizza och en glassbar. Det finns något för alla kan man säga.

Så kom och bli salongsberusad på Taverna Brillo. Boka bord eller kom i tid, du kommer inte vara ensam.

Vi ses på Taverna Brillo

 

Var: Sturegatan 6
Typ: Livligt, stojigt, härligt
När: Öppet från tidig morgon till sen kväll och ons-lör slår de igen portarna först 02.00.
Websida: www.tavernabrillo.se

 

Lade finans på hyllan efter 10 år för att plugga marknadsföring och psykologi i L.A. Nu hemma igen!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>