Hem / Nyheter / Hur viktigt är det med värmeskydd?
varmeskydd

Hur viktigt är det med värmeskydd?

Idag använder vi värmeverktyg flitigare än någonsin. Fördelen är att dessa har utvecklats och blivit skonsammare mot håret. Idag går värmestyrkan att reglera och man har enligt studier kommit fram till att värmen endast behöver vara 185 grader för bäst resultat och för att du ska uppnå det bästa resultatet. Varmare än så ska det inte vara. Vissa framför allt gamla värmeverktyg går ända upp till 250 grader och det är då extremt stor risk för att ditt hår blir skadat!  Det är värmen som sliter på våra hår och gör det torrt, skadat och ger brända och kluvna toppar.

Jag minns i mina yngre år när det var populärt att våffla och locka håret. Då tog man fram en flaska ”proffs” spray, sprayade på testen och sedan satte man igång. Jag minns hur det sprakade och man praktiskt taget kände hur håret bara frättes sönder och hur det luktade bränt hår. Tack och lov skulle aldrig detta hända idag!

Idag bryr vi oss om våra hår på ett helt annat sätt och de stora varumärkena har tagit sitt ansvar och utvecklat värmeverktyg som är mer skonsamma och värmeskydd som gör att du aldrig kommer att behöva höra det där sprakandet igen. Och idag vet vi hur enkelt det är att skada håret och hur lång tid det tar för håret att återhämta sig eller växa ut på nytt.

Så kasta dessa gamla värmeverktyg och investera i nya. Använder du rätt värmeverktyg och rätt värmeskydd så kan du fortsätta styla ditt hår så ofta du vill. Det finns inget snyggare än ett snyggt stylat hår. Stora härliga Hollywood lockar, mindre små studsiga lockar, volym skapat ifrån botten eller bara ett plattat uppklippt snyggt hår. Vilken frisyr du än vill ha så krävs det lite jobb och framför allt värme för att få ordning på håret.

Ett värmeskydd ska vara den första produkten du har i håret efter att du har tvättat det. Det finns värmeskydd som du även kan använda i torrt hår om du inte brukar föna det torrt. Värmeskydd kommer i en mängd olika former, till exempel kräm och i sprayform. Välj den variant som passar dig bäst!

Många oljor och andra hårprodukter har redan värmeskydd i sig idag, så kolla på din favoritprodukt innan du köpet ett värmeskydd så det inte blir kaka på kaka.

Många missar att ha värmeskyddet i hela håret utan använder det endast på det yttersta håret. Det är precis lika viktigt att applicera det i hela håret! Jag brukar använda lite mer än vad man behöver, men jag ser det som en garanti för att håret inte ska ta skada.

Eftersom jag har en stor passion för och älskar att testa nya produkter så har jag tagit fram de bästa värmeskydden. Så ni slipper leta i denna djungel!

 

alternacaviarironspray

ALTERNA Caviar Anti-aging Perfect Iron Spray, 122 ml 399:-

Jag är ju liksom många andra hårjunkies ett stort fan utav Alterna Caviar Anti aging serien. Hårinpackningen, hårmasken som du har i över natten är helt magiska. Och självklart även deras värmeskydd som är en kär favorit! Jag gillar själv produkter i sprayform och denna kan du dessutom använda i torrt hår! Tar bort frissighet och lämnar ditt hår blankt och fullt med lyster!

quickdrypotionspray (2)

CLOUD NINE  Magical Quick Dry Potion Spray, 200 ml 239:-

Värmeskydd, styling och vård i ett – en produkt som kan göra allt! Med Magical Quick Dry Potion Spray kan du halvera den tiden du måste stå och föna ditt hår, och istället bli klar snabbare med en fräsch och snygg frisyr! Den reducerar även frissighet, är anti-statisk och hjälper till att stärka ditt hår. Denna har använts flitigt på många välkända frisörsalonger, av kända stylister och har dessutom vunnit priser för den magiska produkt som den är. Passar alla hårtyper och kan användas i både vått och torrt hår.

 

ghdheatprotectorspray

GHD Heat Protector Spray, 120 ml 199:-

Ghd levererar värmeverktyg utav absolut högsta kvalité och alltid med den senaste teknologin. Likaså är det med detta värmeskydd som de tagit fram. Den passar alla hårtyper och faller även den kräsnaste i smaken!  I sprayform och kan användas både i vått och torrt hår.

amikaheatdefence

AMIKA Heat defense serum, 50 ml 269:-

Värmeskydd och olja i 1! Ett värmeskyddande oljeserum som på ett effektivt sätt skyddar håret vid användning av värmeverktyg samtidigt som det ger näring och glans. Går även att använda i torrt hår och passar alla hårtyper.

moroccanoilheatstylingprotection

MOROCCAN OIL Heat Styling Protector Spray, 250 ml 199:-

Alla Moroccan oil produkter har almondolja och antioxidant rika arganoljan i sig som en röd tråd. Det gör att alla deras produkter är extremt vårdande och lämnar en mjuk skön känsla efter sig. Likaså denna heat styling Protector spray. Den känns väldigt len och fin i håret, känns stärkande och skyddande och luktar dessutom fantastiskt gott! Sprayen har en mjuk stadga med lång hållbarhet, så den hjälper dessutom din frisyr att hålla sig på plats under dagen. Den passar alla hårtyper och används i handdukstorkat hår.

Alla dessa värmeskydd har en sak gemensamt, de skyddar ditt hår mot värme och slitage! Sedan gillar man olika produkter beroende på sin hårtyp, vad man gillar för doft osv. Men alla är de fantastiskt bra och de bästa som jag har testat på marknaden! Jag rekommenderar alltid att man frågar sin frisör för att hitta den produkt som passar just sitt eget hår. De värmeskydden som jag har presenterat ovan tillför dessutom en massa viktiga vitaminer, antioxidanter, lätt stadga, tar bort frissighet och lämnar en mjuk fin känsla i håret. Vi är väldigt bortskämda idag med att en produkt kan fylla så många behov! Så har man inte råd att köpa alla dessa produkter som det tipsas om på marknaden så går det att hitta 1 produkt som hjälper dig med det mesta ändå!

Viktigast är att köpa professionella produkter och inte de som säljs i dagligvaruhandeln. Det är skillnad och det finns en anledning till att du betalar ett lägre pris för dem. Investera i en bra produkt, den gör vad den lovar och den räcker dessutom längre än den du köper i matbutiken.

Nästa vecka kommer jag att skriva om hur du skapar volym och struktur i ditt hår. Vilka värmeverktyg, vilka borstar och vilka stylingprodukter som ger dig bäst resultat. Så håll utkik nästa torsdag!

Ambassadör Hår och Skönhet

Hår-entreprenören som älskar de bästa av de bästa produkterna. Theres drar sig inte för att prova nytt och kan därför gå på en nit då och då. Slipp beauty-flopparna och låt Theres tipsa dig om vad som funkar och vad man ska undvika för att lyckas mindre bra.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>