Hem / Nyheter / Fem enkla steg för maximal volym!
maximalvolym

Fem enkla steg för maximal volym!

Volym och struktur är något som för många känns hopplöst och omöjligt! Oftast har man tunna fina hårstrån som varken går att tupera eller att styla trots stylingprodukter och värmeverktyg.

Så är det omöjligt? Nej. Du måste bara göra rätt! Och använda rätt produkter!

Jag tycker att det är helt ok att ha olika varumärken i mitt badrumsskåp men när det kommer till att man vill uppnå ett visst resultat, då rekommenderar jag alltid att man använder produkter ur samma serie. Det är för att de är tillverkade för att jobba tillsammans. För att nå maximalt resultat så måste man dessutom vara noggrann med att göra så som det står på förpackningen. Många blir missnöjda med produkter fastän det i själva verket är de som använder produkten fel. Så läs på förpackningen och följ instruktionerna så produkten får komma till sin rätt.

För att skapa maximal volym så rekommenderar jag följande 5 enkla steg:

1. EN BRA GRUND– Det finns en magisk serie hos KEVIN.MURPHY som skapar volym redan när du tvättar håret.

PLUMPING-rinsePLUMPING-wash

PLUMPING.WASH och PLUMPING.RINSE  är ett förtjockande schampoo och balsam som ökar tätheten i håret och fokuserar på att förlänga växtfasen för ett starkare men framför allt tjockare hår! Den reparerar även hårstrået och tillför fukt. Kan verkligen rekommendera denna serie och garantera en fylligare känsla i håret! Båda produkterna kostar ca 295:- för 250 ml. Väldigt dryga produkter så de räcker länge.

2.VOLYMPRODUKT OCH FÖN- Ha gärna i en primer som får din styling att hålla längre. Stylingprodukterna fungerar bäst om du kammar in dem i håret från hårbotten och ut till öronlängd med hjälp av en kam. Aldrig längre ner än så, risken finns att håret tyngs ner samt att håret kan kännas väldigt stylat sen.Vänd huvudet upp och ned och använd fingrarna som borste för att skapa volym och textur. Jag rekommenderar verkligen att föna håret om du har svårt att få volym. Värmen ifrån fönen aktiverar de volymhöjande ingredienserna ifrån primern och den volymprodukt du har valt. Avsluta alltid med att föna med lite kall luft, det fixerar.

Den absolut bästa fönen kommer ifrån GHD och heter Aura Air. Hårfönen har en ”Cool shot” knapp för att snabbt kyla ner och fixera frisyrens form. Den är även utrustad med Cool-Wall-teknologin som säkrar att yttersidan och munstycket på fönen inte blir varmare än 44°C kontra 126°C. Denna funktion gör det möjligt att komma mycket närmare hårbotten, och därmed skapa ännu mer volym och lyft vid just hårrötterna. En måste ha produkt!

ghdauraair

GHD Aura Air Hairdryer ca 1699:-

Jag har aldrig gillat mousse, det har känts lite ”old school”. Men om jag vill ha en stor fluffig frisyr med maximal volym så brukar jag faktiskt använda mousse som är väldigt enkelt att arbeta med. Du tar en mindre mängd i handflatan och masserar in i botten och bara en liten bit ut på håret. Och sedan fönar du på det och håret får maximal volym.

alterna-bamboo-volume-weightless-whipped-mousse-416x416

Själv använder jag ALTERNA BAMBOO Volume Weightless Whipped Mousse 269:-, 150 ml

3. TUPERA- en väldigt gammal men fortfarande populär metod för att skapa mer volym nära huvudet. Det är väldigt svårt att skapa en snygg tupering på sig själv. Risken finns att ditt hår kommer att se ut som ett skatbo om du tuperar för mycket och för tätt. Börja med att sätta upp det översta hårlagret högt upp på huvudet. Sedan tuperar du det underliggande håret en aning med en pinnkam. Kamma sedan ut det översta hårlagret igen och håll det på plats med en liten mängd hårspray, som även döljer ditt lilla trick. Ska jag göra en snabb tupering brukar jag använda mig utav lite stylingpuder som gör att det går snabbt och enkelt att tupera. Jag föredrar att arbeta med pip. Pipen gör att du kommer in ordentligt i tuperingen och du undviker att få pudret i hela håret och hårbotten.

powerpowder (2)

Min favorit ifrån MARIA NILA Power Powder Ca 149:- för 50 ml.

4. VÄRMEVERKTYG-För dig som tycker det är svårt att tupera eller inte gillar känslan så finns det ett fantastiskt värmeverktyg som egentligen gör hela jobbet åt dig. Denna heter VOLUMASTER och kommer ifrån Björn Axén. Jag tipsade om den i ett tidigare inlägg och tycker denna är en självklarhet hemma hos alla kvinnor som har ont om tid eller tycker att det är svårt att styla håret. Med den här och en plattång så har du det du behöver för att kunna skapa snygga frisyrer och skapa volym. Den är för mig ett måste för att skapa grunden till volym i håret! Den finns nu som en smalare variant med nytt namn, VOLUMASTER SLIM. Den är mycket enklare att jobba med och framför allt för dig som har kort hår! För er som har den tidigare modellen, uppgradera den direkt!

volumasterslim

BJÖRN AXÈN Volumaster Slim ca 695:-

För dig som vill ha maximal effekt och stadga, tupera och använd sedan din Volumaster. Garanterat en wow effekt och en tuperad botten som verkligen håller!

5. FINISHING SPRAY-Avsluta med en bra finishing spray. Felet många gör är att de endast sprayar uppe på håret och frisyren. Då tynger det ner frisyren istället. Du får ett bättre och mer hållbart resultat om du lyfter på dina tuperade delar och sprayar under dem. Sedan kan du spraya med en armlängd ifrån över hela frisyren. Jag brukar till och med vända upp och ned på huvudet igen och spraya igenom håret en sista gång.

Det är väldigt viktigt att du har ett bra finishing spray som inte blir för hård. Då kommer du garanterat att ha volym men håret kommer också att stå åt alla håll och kanter. Och det kommer att bli omöjligt att reda ut det och få det att se snyggt ut igen. Så var försiktig, ta hellre lite i taget.

mnfinishingspray (2)

Just nu använder jag MARIA NILA finishing Spray, 300 ml ca 199:-

Hoppas ni känner er lite sugna på att pröva en ordentlig tupering till helgen med maximal volym! Nu vet ni vad ni behöver och lite tips som gör det mycket enklare och snabbare.

Nästa torsdag lägger jag fokus på lockar, missa inte det!

Trevlig helg!

 

Ytterligare ett tips till dig som önskar mer volym:

BYT BENA– Hår har en tendens att falla särskilt platt på det ställe där du alltid har din bena. Variera benan ibland genom att ha den på andra sidan eller högre eller lägre på huvudet. Hårrötterna reser sig då igen och skapar mer volym nära din hårbotten.

Ambassadör Hår och Skönhet

Hår-entreprenören som älskar de bästa av de bästa produkterna. Theres drar sig inte för att prova nytt och kan därför gå på en nit då och då. Slipp beauty-flopparna och låt Theres tipsa dig om vad som funkar och vad man ska undvika för att lyckas mindre bra.

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>