Hem / Livets goda / Tusen och en natt-atmosfär på Le Salama

Tusen och en natt-atmosfär på Le Salama

Stureplansguiden hade förbokat alla kvällar redan hemifrån, för att vara säker på att få bord på de bästa restaurangerna i Saint Tropez. Efter mycket undersökning och tips, fastnade vi för Le Salama. Hotell Sezz hade förbokat alla kvällar åt oss, och efter önskemål gick vi hit den andra kvällen. Det var inte det lättaste att hitta hit må jag säga, men efter en massa vägbeskrivningar och omvägar så hittade vi fram till slut.

Le Salama, Saint Tropez

Le Salama ligger i en trång gränd mitt inne i den äldre delen av Saint Tropez och ett stenkast från den vackra hamnen. Man kan nästan tro att man befinner sig i samma trånga gränder, men i Marrakech. Efter en hektisk promenad, blev man helt lugn i själen så fort man kom in på restaurangen. Det var precis som att stiga in i en tusen och nattsaga. Den dova belysningen och de mysiga lyktorna som hängde i taket, tillsammans med tända ljus lite här och där, gjorde så att man fick en avslappnad känsla i kroppen.

Till vänster ligger Le Salama i Saint Tropez

Entrén på Le Salama, St Tropez

Trädgården på Le Salama, St Tropez

Fin lampa i taket på Le Salama, St Tropez

C läser menyn på Le Salama, St Tropez

Jag sitter vid ett fint uppdukat bord på Le Salama

Matsalen i trädgården Le Salama, St Tropez

Vi blev väl omhändertagna så fort vi klev in, men vad hände sen? Först strulade servitören med vårt vin vi hade beställt in, och sedan fick bordet bredvid in sin mat före oss, även fast vi kom först. Inte nog med det- vi fick hälla upp vinet själva när vi fick slut i glaset. Nej, någon vidare service var det inte tyvärr.

Till förrätt beställde vi in en tallrik med blandade piroger och grönsaksröror. Jag hade väldigt gärna beställt in min favorit- Tabbouleh. Blev besviken att det inte fanns på menyn, även fast det egentligen är en rätt från Libanon. Le Salama är en marockansk restaurang, men på många andra marockanska restauranger jag har besökt har Tabbouleh stått på menyn ändå. Tabbouleh är en klassisk libanesisk persiljesallad gjort på, persilja, vitlök, pressad citron, färsk tomat, olivolja, bulgurvete eller couscous. Detta är en helt fantastisk rätt som jag åt massor av när jag var i Marocko sist.

Förrätt på Le Salama, St Tropez

Till varmrätt beställde vi in en tagine med kyckling, citron och oliver. Som tillbehör fick vi ett lass med couscous. Tagine är i de nordafrikanska köken namnet på en slags lergryta. Locket är formad som en kon, och när man lagar maten i den, fångas ångan upp och droppas tillbaka på rätten. När man lagar maten på det här sättet, behåller köttet sin saftighet.

Tagine och couscous, Le Salama, St Tropez

Restaurang Le Salama har verkligen lyckats med den mysiga inredningen 🙂

Gamla vackra dörrar, Le Salama St Tropez

Matsalen inne på Le Salama, St Tropez

Ett dukat bord för två, Le Salama

Le Salama, St Tropez

Vackert handfat och lampa, Le Salama, St Tropez

T.o.m. jag fick huka mig..

Nästa gång kommer jag skriva och tipsa om lite roliga strandklubbar. Vill ni se fler foton från St Tropez? Gå då in på Instagramkontot ”upptackvarldenmedmig”!

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>