Hem / Livets goda / Prisvärt och bra service på Nybrogatan 38

Prisvärt och bra service på Nybrogatan 38

Precis som lovat i mitt förra inlägg, så kommer nu min topp 10 favorit- Nybrogatan 38. Jag vet inte hur många gånger jag har varit här, men det har blivit ett antal. Detta är en riktig kvarterskrog som har allt- förutom för få bord. Det är nämligen ganska svårt att få bord här. Min rekommendation är att man bokar långt före eller kommer hit på drop in. Nybrogatan 38 har varit en snackis redan från början, och har alltid hållit en jämn och mycket god service. Nu har man även möjlighet att äta lika god mat på systerkrogen- Nytorget 6.

Uteserveringen Nybrogatan 28

Matsalen på Nybrogatan 38

Man får en sådan där mysig hemmakänsla när man går in här på Nybrogatan 38. När man sitter i matsalen och skall beställa mat, så kan servitören helt plötsligt sätta sig bredvid dig på ett avslappnat och genuint sätt och ta din beställning. Detta tycker jag är charmigt.. Det jag märkte i helgen när jag och en väninna var här, var att man hela tiden fick ögonkontakt. Detta är också viktigt tycker jag. Man kan även sitta och äta i baren om man vill. Om man först hade planer på att gå hit på en drink, men att man sedan känner att magen kurrar efter något annat än flytande intag- så sitter man helt rätt! Man har samma meny här som i matsalen.

Baren Nybrogatan 38

Kvällsmatsedel Nybrogatan 38

Maten här är enastående god, och man blir aldrig missnöjd när man går här ifrån. Jag vet inte, men det slutar alltid att jag beställer in lammlägget. Lite beroende på säsong och årstid, serveras lammet med komponerat passande tillbehör. Just nu får man detta: Tomatbrässerat lammlägg med chèvre, grillad grön sparris, tryffelpotatispuré och sherryvinägersky. För denna underbart goda rätt får man betala 185 :-

Brässerat lammlägg Nybrogatan 38

Vi delade den här rätten och en annan mör och fin- Brässerad ibericokind, rödkål med anklever, karamelliserat äpple och rostad roteselleripuré. Den här får man betala 195 :- för.. Som ni märker så är det även väldigt förmånliga priser här på Nybrogatan 38. Detta är något som också lockar mig hit gång på gång. Det är väl fantastiskt ifall man kan äta grymt god mat till bättre priser.

Ibericokind Nybrogatan 38

Förrätten blev: Rostad rökt tuppvinge med dragonaioli efter rekommendation till min väninna. Min beställning bestod av två av mina absoluta favoriter: Jordärtskockssoppa med halstrade pilgrimsmusslor och märgtoast. Den här märgtoasten kunde ha stannat kvar i köket, men soppan var helt magiskt bra!! Den kunde man faktiskt stannat vid, för den var ganska stor och mäktig.

Rostad rökt tuppvinge Nybrogatan 38

Jordärtskocksoppa med pilgrimsmusslor Nybrogatan 38

Som efterrätt beställer jag alltid in deras Marängsuisse, men den här gången fick den tyvärr inte plats. Ett gott österrikiskt Pinot Gris till soppan och ett fylligt Ripasso från Valpolicella.

På Nybrogatan 38 kan man hänga från morgon till kväll om man vill. Öppet frukost, lunch och middag. Litet, mysigt, bra service, grym mat, öppet kök, kunnig bar, ljus på borden, bra läge… Jag kommer alltid hit igen!

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>