Hem / Shopping / Stil / Höstens kängor!

Höstens kängor!

När det snackas kängor och när det snackas vinter så tänker jag i bruna banor, gärna mocka. Självfallet är det en smaksak men jag gillar att sticka ut litegrann för att komma bort ifrån den tråkiga kontorsstilen, så ja, jag dissar svarta Chelsea boots i detta inlägg. Även om det är riktigt snyggt med svarta boots.

Tips är att ha gedigna skosulor så du klarar vinterns hala asfalt. Se även till att använda träinlägg och borsta av skorna efter användning så håller dom sin sköna ”oanvända look”.

Allround modell (Chukka boot)

skor2
Denna sko passar en lite mer diskret stil med inte allt för korta kostymbyxor. Passar även riktigt bra till mörkblåa jeans.
Ovanstående skomodell är från Loake 1880.

Business Casual modell (Chelsea Boot)
skor3
Denna modell tycker jag passar allting förutom kostym. Dock kan man kombinera denna sko med udda kostymbyxa och udda kavaj, men skippa gärna att köra denna till en vanlig bomullskostym med skjorta och slips, då är det läckrare med skosnören på kängorna.
Ovanstående skomodell är från Morris.

Klassiska Brogue kängor
skor1
Denna modell passar enligt mig i princip alla byxmodeller förutom pyjamasbyxor. Lite kaxigare modell, jag tycker den passar perfekt om du har väst under kavajen. (Fråga mig inte varför). Ovanstående modell från Tiger of Sweden.

Min favorit (Oxford kängan)

meer
Oxford skon möter ”känga 90” från Försvarsmakten, denna modell är min favoritkänga nu i vinter. Denna modell är väldigt klassisk och passar perfekt till kostymen, till jeansen, chinos, cargobyxor, you name it.
meerm

meermin
Modell i skinn.

Oxford kängorna ovan är från den spanska sidan www.meermin.es. Snygga skor med inspiration från de klassiska brittiska skomodellerna till bra priser. Ovanstående modell exempelvis ligger på 220 euro.

tumblr_mmdat47zzw1r1xkh2o4_r1_500
Se till att korta till och sy in kostymbyxorna en aning så blir det riktigt läckert med kostym och kängor.

Avslutningsvis så vill jag bara påpeka att bruna skor eller kängor passar absolut INTE till svart kostym, speciellt inte bruna mockaskor. Det är som att ha ketchup till en pasta som Stefano Catenacci gjort.

Touché!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>