Hem / Nyheter / Acadermia guidar dig i Eco-skönhetsdjungeln

Acadermia guidar dig i Eco-skönhetsdjungeln

Varannan tisdag från och med nu kommer vi att tipsa om det senaste kring modern skönhetsvård & anti-aging. Det handlar alltid om säkra behandlingar och produkter som ger resultat i Acadermias värld. Kan naturliga, ekologiska produkter vara anti-aging? Ja, vi tycker det…

Eco-Tech – den moderna, urbana kvinnans val.
Glöm stampat jordgolv och fjällräven-ryggsäck, så ser inte eko-konsumenten ut idag. Nej, idag är det medvetna trendsetters som köper naturligt/ekologiskt. Och utbudet av dessa skönhetsprodukter har fullkomligt exploderat på sistone. De som var i Bologna på den årliga hudvårds- och kosmetikmässan kan vittna om att det var nästan tomt i de andra hallarna, medans eco-hallen var fullpackad….trenden är tydlig. Grönt är skönt.

Kvalitativa råvaror i rätt kombination ger resultat.
På senare år ser vi också att produkterna blir mer och mer förfinade och inte sällan kombinerar man teknologi med ekologi som hos t.ex tyska Börlind och svenska M Picaut. Dessutom har de naturliga märkena blivit lyxigare – man lägger mer på design och känsla än tidigare.

M Picauts vackra flaskor i venetianskt glas

M Picauts vackra flaskor i venetianskt glas

Svenska, lokala och exklusiva
Vi har många fina varumärken på hemmaplan som Luxsit (tillverkas i Nacka), M Picaut (från Göteborg), Maria Åkerberg (från Varberg) samt Estelle & Thild (från Stockholm). Och nu satsar internationella spelare som t.ex. L`Occitane, REN Skincare och Adrienne Feller, Ungerns största aromatherapi-märke, också på Sverige.

Badrumsskåpet just nu

Badrumsskåpet just nu

Var handlar man kvalitativ ekologisk och/eller naturlig hudvård?
Bra butiker där vi gärna handlar naturlig/ekologiska produkter är Sundlöfs på Linnégatan 19 samt Hälsa för Alla på källarplanet i PUB.

Sundlöfs butik på Linnégatan 19

Sundlöfs butik på Linnégatan 19

Är ekologiska/naturliga produkter här för att stanna eller är det bara en hype?
Vi tror att vi bara har sett början på den gröna vågen. Naturligt och ekologiskt står fortfarande för en oerhört liten del av landets totala försäljning inom skönhet och vem vill inte vara snäll mot sin hud, sin kropp, sina barn och vår planet?

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor! Maila på may@acadermia.se eller catarina@acadermia.se

SG-ambassadörer Skönhet

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>