Hem / Nyheter / VIP-visning av Ture No8

VIP-visning av Ture No8

Fick en visning och presentation av personerna bakom projektet Ture No8 i veckan. Om ni ser långa köer på Grev Turegatan på lördag vet ni att det är till VIP-visningen. 8 eller 9 våningar är redan sålda av 61, varav de största 2 slog Sverigerekord på 200’000kr/kvm i veckan. Det är bara en början, säger Fredrik Eklund på ESNY och berättar att det står 2100 personer på kö för den första VIP-visningen på lördag. – Jag tror att vi säljer slut i helgen men vi får se, man får vara ödmjuk också. 19 oktober fortsätter visningen för allmänheten.

Nedanför bilderna följer pressmeddelandet.

Ture no8 entre koppar Ture no8 ingång spegeltak Ture no8 vardagsrum Ture vardagsrum 2a Ture no8 kök 2a Ture no8 kök 4a Ture no8 sovrum 4a Ture no8 walkinCloset 4a Ture no8 badrum 4a Ture no8 penthouse

 

Pressmeddelande Stockholm 26 september 2013

Ture No8 – NYC möter Stockholm i unikt bostadsprojekt

Mitt i Stockholm på en av stadens mest centrala adresser, har Wallenstam byggt ett helt unikt boende som saknar motstycke i Sverige. En fastighet som skapats med inspiration från fastighetsmarknaden i USA.

Fastigheten Ture No8 är belägen på Grev Turegatan i Stockholm. Med Ture No8 breddar Wallenstam sin portfölj med ett innovativt boendekoncept som håller högsta internationella standard. Ture No8 är skräddarsytt efter ett liv på högsta internationella nivå där ingenting lämnats åt slumpen. Material, detaljer och teknik är av högsta tänkbara kvalitet och är noga utvalda för att skapa en modern ombonad atmosfär.

– Vår huvudsakliga verksamhet bygger på hyresrätter och därför är Ture No8 ett väldigt spännande projekt för oss. Vi tror att alla boendeformer behövs i en storstad och detta är ett sätt för oss att vidga vår portfölj, säger Hans Wallenstam.

Att bygga en fastighet vid ett av Stockholms mest populära shoppingstråk med såväl tunnelbana under fastigheten och andra tätt intilliggande fastigheter är komplext och projektet får betraktas som en unik satsning. Ture No8 inrymmer 61 lägenheter fördelade på 10 våningsplan. På fastighetens tak har två stycken ”Penthouse”-lägenheter placerats med tillhörande terrass med privat utekök, balkong i 360 graders vinkel och ett ”roof top”-spa. I fastigheten finns även vinkällare och garage.

Fastighetens rikt skulpterade gatufasad i betong och glas andas samtida storstadsarkitektur, inspirerad av Östermalms klassicistiska fasader från förra sekelskiftet. I kontrast till den representativa gatufasaden har gårdsfasaden fått en mer informell karaktär med vitputsade väggar som omfamnar en intim, organiskt formad gård.

– Vi har försökt oss på konststycket att göra både och, att skapa en kraftfull arkitektur som vågar synas samtidigt som den inordnar sig i sin historiska omgivning, säger Tobias Nissen på Vera Arkitekter.

Verka Arkitekter har exklusivt för Ture No8 arbetat fram ett kulör- och materialkoncept. I entrén kombineras kalksten och väggmålningar i svart och guld med ett tak av speglande aluminium. I hisshallarna förmedlar mörka mättade färger, svarta snickerier och heltäckningsmattor en lyxig känsla av hotellkorridor. I lägenheterna återfinns rumshöga skjutdörrar, inbyggda garderober och infälld belysning. Släta ljusa tak- och väggytor kontrasteras mot köks- och badrumsinredningens levande ytor av valnötsträ och marmor.

Konceptet har arbetats fram tillsammans med mäklarbyrån Eklund Stockholm New York och inspirationen kommer från fastigheter i New York. Försäljning av lägenheterna sker via Eklund Stockholm New York. Inflytt i Ture No8 planeras till första kvartalet 2014.

 

Presskontakt Annika Hökmark Micael Bindefeld AB, 070-768 11 00.

VD och medgrundare

Stureplansguiden

Efter 16 år som säljare, lyssnade Charlotte på sin inre drivkraft och bröt sig lös mot ett liv som entreprenör. Charlotte driver nu Hult Solution där hon är konsult inom digital kommunikation och på Stureplansguiden har Charlotte handplockat passionerade själar som uppdaterar dig inom sin expertis.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>