Hem / Shopping / Fashion / Stureplansguiden gillar Dagmar

Stureplansguiden gillar Dagmar

Nude, svart och vitt. Skira material och kontraster. Efter en fullspäckad dag bland fashion-eliten, galna outfits och kända ansikten, kan jag konstatera att mode när det är som bäst kommer från hjärtat. Många av de outfits jag sett idag skulle bara se löjliga ut på mig själv medan somliga bär upp de med bravur! Nyckeln ligger i att man känner sig trygg i det man har på sig och vissa tycks se mode som ett politiskt statement, medan andra helt enkelt bara har sinne för stil. Mest inspirerande av dagens visningar på MBFW tycker jag var Dagmar och Hunkydory. Om Ni inte redan gjort det, skaffa ett Instagramkonto och följ Stureplansguiden så får Ni videoklipp och bilder live. Stureplansguiden kommer att vara på plats på de flesta av visningarna i veckan. Såhär beskriver Dagmar sin SS14 Kollektion;

House of Dagmar – Spring Summer 2014

Nolli stockholm

Dagmars kollektion SS 2014 utgår ifrån en studie av konceptuell kartläggning och är inspirerad av konstnären Rebecka Bebben Anderssons konstprojekt Nolli Stockholm, som grafiskt kartlägger de trygga och mindre trygga delarna av den svenska huvudstaden.

Två parallella urbana färglinjer framträder ifrån stadsbilden; den ljusa och rena – som med lätta neutrala toner och transparenta lager reflekterar självsäkerheten och framåtandan under dagen – och den mörka och obskyra – som med skymningstoner och tredimensionella material speglar den trevande osäkerheten under natten.

Silhuetten är avslappnad med en skräddad känsla, men stilen är en eklektisk och urban mix av influenser, med flera lager och längder i transparenta tyger, rutiga mönster, assymetriska skärningar och tredimensionella detaljer såsom fransar. Både jaquarder och tryck har urbana mönster som påminner just om en stadskarta. Det stickade programmet har inslag av metallgarn och stora läderapplikationer. Toppar och kjolar har markerade sömmar som understryker både form och silhuett. Ett utmärkande drag i kollektionen är v-linjen, både som v-ringning och i stickade mönster.

Färgerna är urbana och eklektiska. Den ljusare färgskalan består av rent vitt, ljust grått, kräm och hudfärg med vissa inslag av metall. Den mörkare färglinjen domineras av djupt svart, midnattsblått och henna och en ljust rosa som accentfärg.

 

VD och medgrundare

Stureplansguiden

Efter 16 år som säljare, lyssnade Charlotte på sin inre drivkraft och bröt sig lös mot ett liv som entreprenör. Charlotte driver nu Hult Solution där hon är konsult inom digital kommunikation och på Stureplansguiden har Charlotte handplockat passionerade själar som uppdaterar dig inom sin expertis.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>