Hem / Nyheter / Om Stureplansguiden
Charlotte

Om Stureplansguiden

Det finns ett ytligt rykte kring Stureplan, vars yta jag tror tåls att skrapa på. Vi kommer med Stureplansguiden att leta efter guldkorn tillika själar som brinner för det dom gör och som förtjänar uppskattning därefter.

Något jag tog till mig från mitt förra jobb, var det mjuka värdet i det hyperlokala. Det är faktiskt mer intressant att läsa om ställen och folk man springer på dagligen än om det som händer på andra sidan stan.

Min relation till Stureplan började något undermedvetet omedvetet när jag var sisådär 8-9 år och var en hejare på Monopol. Växte upp i Bålsta 4-5 mil utanför Stockholm innan de fick pendeltågstation. 6k invånare var det då, mycket djur och natur och båtliv i Mälaren. Hursomhelst! Köp, köp, köp och varje gång någon hamnade på Stureplan blev jag och min bror full i skratt för vi tyckte det lät så kul, vilket ledde till en lite smått efterbliven ramsa; ”Stuuureplaaaan, Stuurestuureplaaaan” med en gungande huvudrörelse till. Visste inte ens vart Stureplan låg, men kul lät det!

Nästa koppling var att en av pappas pianoelevers far ritade Svampen. Konstigt ställe det där Stureplan som ska få en stor svamp som mötesplats, tyckte jag.

Åren gick och vid 15-16 flyttade vi äntligen in till stan. Jag blev introducerad av nattlivet genom en riktigt dryg dokumentär där s k ”Brats” ”stekte” med pappas kort som gick varmt på de heta inneklubbarna kring Stureplan. Alla killar hade rosa skjorta, backslick, Burberryhalsduk och club blazer. Och jeans. Spännande tyckte jag. Lite annorlunda efter en tidig tonår med Buffalos och bomberjacka. Det där fräsiga har jag alltid haft svårt för och fattade inte varför en av de första frågorna jag fick på krogen var ”Vad jobbar din pappa med?” Lät mig sällan bjudas på drinkar för att istället skrapa ihop till en och annan flaska champagne till vårt egna sällskap. Ingen får komma här och tro!

Lärde mig bygga hemsidor (inte min starka sida, så lämnar det till proffsen) under gymnasietiden och kom i kontakt med en fotograf som tog 360 gradersbilder, vilket jag och mina kompanjoner introducerade för Dr. Alban, Abbe på Cafét och resten av alla nyckelpersoner på inneställena. Sthlmbynight.se hette siten, men vi gick inte vidare med det projektet. Sen var jag inblandad i en del festfixeri och försök till koncept-start-ups under gymnasietiden, men folk drog sig ur och jag gick vidare med annat.

Efter 10 år i smyckesbranschen, 7 i mediabranschen, 2 underbara barn, en fantastisk make, projektledning av totalrenovering av vårt hus (höggravid såklart) och lärdomar av ett nedlagt app-projekt, känner jag mig vis nog att lyckas med Stureplansguiden. ”Learn by doing” som vi säger..

Men nu är det inte en ny nattlivs-sajt det här ska bli. Stureplan är så mycket mer än så! Min erfarenhet är att det finns en stor skara ambitiösa personer som jobbar så pass mycket att det är svårt att hålla koll på alla ställen. När man väl får en timma eller dag över vill man vara effektiv och gå till rätt ställen oavsett om det handlar om shopping, restaurangbesök eller vilka frisörer som gäller.

Stureplansguiden vill hjälpa till att hitta guldkornen kring Stureplan, likt Guide Michelin hittar restauranger för finsmakare. Dyrast är ibland bäst, men inte alltid. Vi vill hitta äkta ställen som är prisvärda, har sinne för service och kvalitet med ett stort hjärta bakom som brinner för det hon eller han gör.

Charlotte, Stureplansguiden.

20130709-131547.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VD och medgrundare

Stureplansguiden

Efter 16 år som säljare, lyssnade Charlotte på sin inre drivkraft och bröt sig lös mot ett liv som entreprenör. Charlotte driver nu Hult Solution där hon är konsult inom digital kommunikation och på Stureplansguiden har Charlotte handplockat passionerade själar som uppdaterar dig inom sin expertis.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>