Hem / Nyheter / Uber-Robin ger lägesrapport!

Uber-Robin ger lägesrapport!

Jag är en av många som upptäckt Uber. Ett lite behagligare sätt att ta sig från A till B, där man möts av en välklädd, väldoftande chaufför som håller upp dörren till svart välputsad BMW/Mercedes med tonade rutor och Loka. Aldrig har jag varit med om en Uber-chaufför som prackat på sina politiska värderingar eller backat på motorvägen (yes, det har hänt med ett välkänt taxi-bolag). Man slipper även betalningsmomentet, då man kopplar sitt kontokort till appen och direkt efter avslutad färd får man kvittot med färdrutt skickat till mailen. Dessutom betygsätter man sin chaufför, vilket är ett bra incitament för föraren att hålla god service. Till alla nyfikna som undrar hur det går för Uber, om motgångarna från Transportstyrelsen och stödet med namninsamlingar genom sociala media har jag nu fått en exklusiv intervju med Robin Reznik, General Manager på Uber.

 

Hej Robin! Hur ser din story in i Uber ut?

Jag har testat på lite allt möjligt tidigare. Senast innan Uber jobbade jag på Google och innan dess med kommunikation i olika former och drivit start-ups och egna företag. En kompis som visste att jag var intresserad av att flytta hem till Stockholm tipsade om Uber-jobbet och vips så var jag hemflyttad.

 

Kan vi få en lägesrapport kring transportstyrelsen och motståndet ni stött på?

Uber har växt väldigt snabbt i Stockholm vilket har uppmärksammats av myndigheter och aktörer inom branschen. Man vill inom branschen minska skattefusk, lurade kunder och brott inom taxinäringen – problem som Uber löser, men på ett sätt som inte myndigheter har räknat med då de jobbar utifrån taxametern som lösning. Det har fått som konsekvens att Ubers partnerförare inte kunnat få de licenser de behöver. Av den anledningen startade vi en kampanj där våra kunder hörde av sig till beslutsfattare och berättade att de vill att Uber ska finnas kvar i Stockholm. Uppslutningen var massiv och sedan dess har vi en konstruktiv dialog med de personer och myndigheter vi behöver vara i kontakt med. Alla vi haft möjligheten att visa hur Uber fungerar förstår nu varför Uber är bra för Stockholm – så vi är optimistiska kring att vi ska kunna utvecklas i den takt kunderna vill att vi ska utvecklas i.

 

Vad är Ubers ambitioner i Sverige?

Uber har vuxit snabbare i Stockholm än i någon annan stad i världen. Snabbare än i till exempel London, LA och NYC. Även i absoluta mått. Något vi är väldigt glada och stolta över. Stockholmare är bra på att snappa upp och sprida vad som är nytt och vad som är kvalitet – därför har vi vuxit snabbt här. Stockholm är en unik stad eftersom den består av öar – så det finns goda möjligheter till spännande affärsutveckling just här i Stockholm.”

 

Hur ser taxiåkandet ut om 5 år tror du?

Jag tror att det kommer finnas en större mix av erbjudanden. Kunder reser mer och utvecklar och förfinar sina preferenser. Fram tills nu har det i princip funnits en typ av personbilsburen transporttjänst i Sverige. Framöver kommer det bli fler valmöjligheter för att möta kunders olika preferenser. I stora städer som NYC till exempel så är den situationen redan etablerad.

 

Uber startades i Juni 2010 i San Francisco och finns nu i 31 städer världen över. Stockholm är den första staden i Norden och gör varje år ett antal pop ups – nu senast i Cannes under filmfestivalen.

 

5 smultronställen kring Stureplan? (shopping, lunch, middag, drink?)

Önskar jag hade kreativa tips här men inser att jag är enormt mainstream:

DeVille eller Zink för middag

Sturehof eller Vassa Eggen för AW

Berns eller The Wall för dans

Schnayderman’s för skjortor

Godot för drink

 

Vad är det som gör ett favoritställe till smultronställe?

Ett ställe är ett smultronställe under den magiska fasen då bara du och ett fåtal andra upptäckt att stället är härligt.

 

Slit och släng eller kvalitet?

Kvalitet

 

Nyckelplagg för säsongen?

Min svarta t-shirt

 

Pryl för säsongen?

Det måste bli en segelbåt

 

Vad äter du helst till lunch?

En sallad i solen

 

Årets fest?

Den kommer vara ute i Skärgården.

 

Vad gillar du mest med Stureplan och vad skulle du vilja ändra på?

Jag gillar att det är litet och bekant. Många av mina vänner är där. Men jag skulle gärna se att folk och dörrvakter var trevligare mot varandra. Men det är nog inte ett bara ett Stureplansproblem. Saknar en rooftop-bar och ett spretigare nattklubbsutbud. Skulle vilja ha ett Soho House i Stockholm.

 

Vem/ vilket ställe förtjänar Stureplansguidens kvalitetsstämpel som står för Service, Kvalitet & Hjärta?

Berns.

 

Tack Robin! Stort lycka till nu. Jag Ubrar på och är övertygad om att det kommer gå väldigt bra för Uber i Stockholm.

 

Ambassadör Barnmode

Hon är barnmode-experten som ses frekvent i media som entreprenören som skapar sitt sätt att lyckas som ensamstående mamma. Hennes hår-rosetter och exklusiva väl utvalda märken pryder många ”mini fashionistas” på Östermalm. Låt dig inspireras av hennes val!

Läs mer om

,

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>